Medicii din Timiş nu s-au obişnuit nici acum cu cardul de sănătate....

Medicii din Timiş nu s-au obişnuit nici acum cu cardul de sănătate. Cum îi pun pe bolnavi aiurea pe drumuri

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Deşi au trecut câteva luni din momentul în care cardul naţional de sănătate a devenit obligatoriu, unii medici din judeţul Timiş nu s-au obişnuit nici acum cu acest instrument. Prin urmare, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş se plâng de faptul că, în continuare, unii pacienţi sunt puşi pe drumuri degeaba de către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale până la sediul instituţiei pentru a solicita o adeverinţă care să ateste calitatea de asigurat. Asta deşi au card de sănătate.

Prin urmare, CJAS Timiş atrage atenţia spitalelor să nu mai facă acest lucru.


Asta pentru că potrivit legii, prezenţa cardului de sănătate atestă calitatea de asigurat şi nu este nevoie să pună pe drumuri bolnavii, ţinând cont şi de faptul că unii pacienţi sunt din alte judeţe.

„De asemenea, furnizorii pot verifica, calitatea de asigurat pe site-ul instituţiei. Doar în situaţia în care pacientul apare ca neasigurat în programul SIUI, furnizorii pot solicita adeverinta privind calitatea de asigurat, eliberată de Casa de Asigurări. În cazul asiguraţilor care nu au card tipărit, aceştia beneficiază de servicii medicale ca până acum, prin verificare în sistemul informatic fără să mai fie trimişi la CJAS pentru adeverinţa de asigurat”, transmite CJAS Timiş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.