Medicul care lua mită pentru pensionări și-a plătit cauțiunea cu banii din...

Medicul care lua mită pentru pensionări și-a plătit cauțiunea cu banii din șpagă. Ce sume pretindea de la pacienți

0
DISTRIBUIȚI

adriana ramneantu medic spaga

Doctorița șpăgară din Lugoj a decartat, marți, nu mai puțin de 10.000 de euro la CEC, suma reprezentând cauțiunea stabilită de Tribunalul Timiș pentru perioada de control judiciar care i-a fost impusă.

În vârstă de 45 de ani și de 13 ani în relație contractuală cu Casa de Pensii Timiș, Adriana Camelia Râmneanțu a fost prinsă că lua șpagă de la toți pacienții.


În cele 10 zile lucrătoare în care a fost la birou și era monitorizată de SRI, au fost înregistrate nu mai puțin de 17 cazuri în care a pretins și primit mită. În biroul doctoriței, la percheziții s-au găsit cadouri scumpe și plicuri cu bani, iar acasă, mii de euro, mii de dolari, sute de lire sterline. Din acești bani, doctorița Râmneanțu și-a achitat cauțiunea, marți.

Trimiterea doctoriței șpăgare în control judiciar cu cauțiune a fost propunerea instanței de la Tribunalul Timiș unde procurorul de caz a prezentat-o săptămâna trecută pe doctorița Râmneanțu cu propunere de arestare preventive. În final, contestația Parchetului s-a judecat săptămâna aceasta, Curtea de Apel menținând variant cauțiunii, iar doctorița șpăgară a achitat înainte de trecerea celor 48 de ore pe care le avea la dispoziție.

Surse din cadrul anchetei au arătat că femeia condiționa aproape orice act medical de remiterea unor sume între 50 și 500 de lei.

Potrivit oficialilor Casei de Pensii Timiș, patru pacienți au depus contestații împotriva medicului, după ce, nevoind să îi dea șpagă, s-au trezit că nu au primit OK-ul pentru pensiile de invaliditate la care aveau dreptul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.