Ministrul Sănătății: Au fost identificate cauzele îmbolnăvirii copiilor din Argeș

Ministrul Sănătății: Au fost identificate cauzele îmbolnăvirii copiilor din Argeș

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_picioruse

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat joi într-o conferință de presă că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș, și anume o tulpină de E-coli.

„După întâlnirea de astăzi cu specialiștii de la Centrul European de Control al Bolilor, vă putem spune faptul că s-au identificat cauzele îmbolnăvirii, respectiv o tulpină de E-coli și specialiștii vor detalia acest lucru”, a spus demnitarul.

Ministrul Sănătăţii solicită public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti sau demiterea acesteia de către autorităţile publice locale, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, ca urmare a situaţiei copilului din localitatea Mioveni, consultat în mai multe spitale din Capitală, deşi situaţia lui era cunoscută încă de acum 11 zile de medicii din Piteşti.

În ceea ce privește situația conducerii DSP Argeș, ministrul a spus că se derulează o anchetă a Corpului de control al Ministerului Sănătății care are termen de finalizare data de 4 martie.

„La finalizarea acesteia vom dispune toate măsurile legale care se impun.


Am stabilit ca termen 4 martie finalizarea anchetei”, a afirmat reprezentantul MS.

El a recomandat ca alimentele să se achiziționeze din surse autorizate, ambalate corespunzător, iar produsele din carne să aibă autorizație sanitar-veterinară.

Totodată, ministrul a subliniat importanța spălării corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.