Grămadă de GUNOI lângă cea mai modernă piață din Timișoara. Care a...

Grămadă de GUNOI lângă cea mai modernă piață din Timișoara. Care a fost reacția autorităților GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-497904470">

gunoi piata iosefin (2)

Afară-i vopsit gardul, înăuntru – leopardul. Cam așa stă situația în cazul Pieței Iosefin din Timișoara. Clădirea nouă arată bine din stradă, însă în spatele ei însă se extinde pe zi ce trece o groapă de gunoi clandestfină. Aceasta a apărut și „crește” din ianuarie.

Lăzi de carton, portocale stricate, saci de rafie plini cu pahare de plastic, dar și pungi, multe pungi din plastic, hârtii, ambalaje de la fructe și legume cumpărate, cel mai probabil, din Piața de Gros. E un amalgam de deșeuri aruncate din piață, dar și de la stabilimentele din jur.

Zona din spatele Pieței Iosefin acoperită de gunoi măsoară deja zeci de metri pătrați și începe chiar în spatele clădirii, pe un teren liber din apropierea spațiilor de depozitare pentru comercianți.

Oficial, deși gunoiul e acolo de săptămâni bune, nimeni nu are o problemă cu el. Nici măcar timișorenii care locuiesc vizavi de groapa de gunoi clandestină.

În mod bizar, Poliția Locală, care are post în piață, și care, de altfel, are și o structură de poliție ecologică, nu a sesizat mizeria.

Societatea de salubritate nu știe de existența acestei rampe clandestine de gunoi. De altfel, Retim nu are în responsabilitate strângerea gunoaielor de pe domeniilor private, intervenind doar pe domeniul public, atunci când societatea este sesizată fie de Primărie, fie de Poliția locală. Orice depozitare ilegală a gunoiului pe domeniul privat cade în responsabilitatea proprietarului, iar organele abilitate îl atenționează să ia măsuri de eliminare a gunoaielor, în cazul în care se costată existența unei rampe ilegale. „Noi avem contract cu SC Piețe SA. Le-am dat containere, șapte, de 1,1 mc fiecare, și avem grafic de colectare. Fiind vorba de o unitate cu deșeuri alimentare, colectarea se face zilnic, mai puțin duminica”, a declarat Livian Hotico.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.