O nouă expoziție virtuală marca Zid-Gallery. Ce eveniment special a avut loc...

O nouă expoziție virtuală marca Zid-Gallery. Ce eveniment special a avut loc la Viena

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-499843464">

7. expo viena

O nouă expoziţie, „Sand Storm”, cu lucrări semnate de Frédérique Neuts Leroy, este găzduită, începând de astăzi, de galeria virtuală Zid-Gallery iniţiată de pictorul şi profesorul timişorean Sorin Scurtulescu, pentru a oferi iubitorilor de artă o altă posibilitate de a vedea lumea prin mijlocirea artei. Artista franceză a studiat geografia şi urbanismul la universitatea din Paris iar din 2009 a început să studieze pictura la École Supérieure des Beaux Arts din capitala Franţei. În prezent este membru şi curator în cadrul grupului „Friday Exit” din Viena. A participat la mai multe expoziţii colective şi a avut câteva personale în Austria, cea de la Timişoara fiind prima din România.
Un alt artist căruia galeria virtuală i-a oferit găzduire în toamna anului trecut, ieromonahul Pantelimon Şuşnea, este prezent în această lună la Institutul Cultural Român din Viena cu expoziţia „Între lumi”, organizată de institutul de la Viena în colaborare cu asociaţia culturală „Musikforum Europa” din Arad. În ziua vernisajului, ieromonahul Pantelimon Şuşnea a susţinut o conferinţă intitulată „Între lumi”, grupul psaltic arădean „Sfântul Ioan Damaschin” a susţinut un program de muzică bisericească de tradiţie bizantină iar prim-flautistul filarmonicii arădene, Constantin Talmaciu, a completat programul muzical cu un recital. Ieromonahul de la mănăstirea Oaşa expune la Viena fotografii şi icoane prin care „vrea să surprindă subtilitatea conexiunii continue dintre cer şi pământ şi invers. Cele două lumi sunt lumea de jos, terestră, fizică, reprezentată de pământ, şi lumea de sus, cerească, spirituală, reprezentată vizual de cer în fotografie şi de către icoană în pictură” spune curatorul expoziţiei, Sorin Scurtulescu. Ieromonahul Pantelimon Şuşnea a urmat şcoala de pictură de la Timişoara ca elev al lui Constantin Flondor iar lucrarea sa de diplomă, „Pictura iconostasului şi icoanele portabile”, face parte din proiectul de restaurare al bisericii de la Piatra Scrisă, întocmit de arhitectul Radu Mihăilescu. Expoziţia poate fi vizitată la Viena până la sfârşitul săptămânii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.