OPTIMISM BC Timișoara, ”da capo al fine” peste Pitești. Cum și-au îmbunătățit...

OPTIMISM BC Timișoara, ”da capo al fine” peste Pitești. Cum și-au îmbunătățit ”leii” situația și ce a spus la final antrenorul Nenad Mandic GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-159314131">

bct pitesti (16)

”Leii din Banat” au mai câștigat o luptă importantă pentru supraviețuirea pe prima scenă. BC Timișoara a depășit-o pe BCM U Pitești în meciul direct, scor 85-69, și a urcat peste ea în clasament cu o etapă înainte de încheierea sezonului regulat. Astăzi, baschetbaliștii pregătiți de Nenad Mandic nu au mai avut emoții pe final și au fost mereu la conducerea partidei.

BC SCM Timișoara a început bine jocul cu argeșenii, clasați la doar o lungime mai sus în urma unei penalizări. ”Leii” au și continuat bine de această dată, spre deosebire de meciul de la Tg. Jiu. Sfertul 1 a fost câștigat cu 26-17. În cel de-al doilea ecartul s-a mărit la +13 în urma reușitei lui Djapa, care, alături de Dundjerski, au revenit în teren pentru alb-violeți. Oaspeții s-au apropiat în sfertul 3 la zece puncte, grație lui Jr. Ross, cel mai bun de pe parchet. Dar bănățenii au păstrat distanța. Ultimul sfert a fost ceva mai animat, la mijlocul său. Mai mult din cauza eliminărilor dictate de arbitri. Warren și Dundjerski au acumulat câte 5 faulturi, la cel din urmă s-au dictat două greșeli la aceeași fază. Chiar și așa BCMU a reușit să se apropie doar la 67-58. Pe final, după Pustozvonov, au ieșit din cauza faulturilor Maldenovic și Neguț. Meciul era însă deja tranșat de amfitrioni, care au ajuns și la +17 după coșul lui Jeremic de pe final (82-65).

Succesul contribuie la moralul ”leilor”, care urcă pe 10 grație faptului că au cedat la o diferență mai mică pe terenul din Trivale. Ultimul joc din sezonul regulat va fi cu Steaua pentru BCT, pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 19. Formația pregătită de Nenad Mandic va mai lupta în play out, pe lângă Pitești și Gaz Metan, cu Galați, Energia și Dinamo.

Dalibor Djapa a revenit cu brio în echipă și a marcat azi 19 puncte. La acest capitol a fost urmat de colegii: Jeremci (16 puncte), Zivanovic (13), Dundjerski (12), Warren, Veselinov (7), Toth (6) și Milencovici (5). De partea cealaltă Jr. Ronald Ross a fost omul forte, marcând în total 24 de puncte.

Nenad Mandic – rezervat. Andelko Mandic – mai mult decât supărat

Spre deosebire de elevii săi, care au gustat victoria cu argeșenii, antrenorul Nenad Mandic a părut mai rezervat. ”Nu sunt mulțumit de cum am jucat, dar nu a fost un meci ușor. Toată lumea a simțit presiunea. Aproape mi-a fost frică de acest meci. După eșecul de la Tg. Jiu echipa a dat totul. Trebuie să continuăm să muncim, să reparăm unele lucruri. Nu avem timp, ne pregătim de Steaua… Nu e nicio scuză, continuăm să luptăm. Steaua e o echipă bună. Sperăm să ne păstrăm locul 10”, a declarat Nenad Mandic.

”Suntem foarte fericiți că am câștigat. Am fost supărați că am pierdut la Târgu Jiu. Multă lume nu credea că o să strângem atâtea victorii, au început să vină și sperăm să câștigăm în continuare, să nu avem emoții”, a spus după joc Zoran Milencovici, tânărul căpitan timișoean.

De partea cealaltă, tehnicianul lui BCM U Pitești era foarte afectat după duelul pierdut în Banat. Piteștenii fiind băgați într-o ședință dură imediat după final. ”Timișoara a fost mult mai bună ca noi. Foaia statistică nu e așa importantă, problema noastră a fost abordarea absolut deficitară. Nu am acționat profesionist. Se întâmplă să ratezi, să greșești, dar lucrurile care depind de dorință… nu am fost deloc conectați la partitura tactică, tehnică, indiferent. Din primul până la ultimul minut am fost inferiori. Sunt foarte dezamăgit… Va fi foarte dificil în a doua fază a campionatului”, a conchis Andelko Mandic.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.