Palmă pentru Timiș: președintele AJF Caraș-Severin, șeful lui Dănuț Lața. În ce...

Palmă pentru Timiș: președintele AJF Caraș-Severin, șeful lui Dănuț Lața. În ce funcție de importanță regională a fost numit Viorel Lolea de către FRF

1
DISTRIBUIȚI

2(1)

Un nou post înființat de Federația Română de Fotbal, cel de manager regional, va fi ocupat în vestul țării de către Viorel Lolea, președintele AJF Caraș-Severin. Anunțul reprezintă și o palmă pentru asociația condusă de ”veșnicul” Dan Lața, în condițiile în care Timișul e cel mai bogat județ din zonă, inclusiv din punct de vedere fotbalistic.

Reforma făcută de Viorel Lolea în Caraș, într-un fotbal tot mai sărac, nu a fost trecută cu vederea de Burleanu și compania. ”Astfel, începand din acest an, președintele AJF Caras-Severin, Viorel Lolea, a fost numit Managerul Regiunii 5 Vest coordonând întreaga activitate a regiunii: Timiș, Caraș-Severin, Arad şi Hunedoara”, se arată pe site-ul ajefeului din Banatul de Munte.

”Președintele Viorel Lolea va avea in subordine trei manageri interjudeteni: Gheorghe Chimiuc (Timis), Ioan Petcu (Hunedoara) și Călin Rosenblum (Timis), precum si ceilalți trei președinți de AJF-uri din județele învecinate: Dănuț Laţa (Timis), Adrian Lucaci (Arad) și Mircea Sârbu (Hunedoara). Este de remarcat și faptul că dl. Călin Rosenblum este managerul Centrului de Excelență Timişoara, a cărei activitate va fi îndeaproape monitorizată de către președintele AJF Caraș-Severin, fiind vorba în speță de promovarea juniorilor talentati din Banat către loturile naționale de juniori. Din echipa lui Viorel Lolea, mai fac parte și cărășenii Daniel George SURDU (manager general AJF) și Lucian Dobre (Manager judetean)”, mai notează frf-ajf.ro/caras-severin.


Astfel, nu doar Lața, dar și Călin Rosenblum vor fi subalternii reșițeanului Viorel Lolea, cel care ieri a fost prezent în Timișoara în calitate de antrenor al Muncitorului Reșița (futsal).

Lolea s-a remarcat inițial ca antrenor al ”gospodarilor” pe teren mare în Divizia C. El i-a luat locul în fruntea AJF-ului cărășean lui Ristache și a avut un impact pozitiv asupra unui fotbal în cădere, în special din cauze financiare. Campionatul județean fiind reorganizat. În schimb, Dănuț Lața, mereu reales în Timiș a marșat fără a se feri pe ideea ”merge și așa”. Dacă la Dudeștii Vechi ori Gătaia (non-)ideile sale sunt acceptate, în birourile FRF Lața probabil a ridicat mai multe sprâncene, mai ales când a anunțat sus și tare înainte de alegeri că merge pe mâna lui Gică Popescu. Decizia federalilor ar putea afecta într-o anumită măsură Timișul. Mai ales că funcția lui Lolea îi permite acestuia să propună juniori care vor merge la loturile naționale. Timișul a fost fruntaș la acest nivel, bătându-se mereu în ultimii ani prin (ACS) Poli sau Banatul, cu Craiova, București sau Viitorul în fazele superioare la juniori mari. În schimb, Carașul se lăuda că juniorii F (sub 10 ani) au ajuns la turneul final de la Focșani în 2015. Apoi, în ultimii ani doar Ghiroda a ratat barajul de accedere în C, de multe ori formațiile din D-Timiș treceau fără probleme chiar de campioanele din județul vecin bănățean, vezi ASU Poli vs. Lupac vara trecută.

”Funcția mă onorează și mă obligă în același timp la performanțe nu doar în județul nostru, ci, de acum, în toată Regiunea de Vest. AJF Caraș-Severin a dovedit în ultimii doi ani că merită să fie în fruntea ierarhiei fotbalului din Banat. Am dovedit-o, cu rezultate concrete, mai ales în privința creșterii nivelului de performanțe la nivelul echipelor de juniori C, D, E și F, fiind printre puținele asociații de profil din țară care au inițiat competiții pentru juniori F”, a explicat Viorel Lolea la conferința de presă organizată de AJF Caraș.

Foto: AJF Caraș-Severin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.