Părinți din Timișoara s-au trezit cu noaptea în cap ca să-și înscrie...

Părinți din Timișoara s-au trezit cu noaptea în cap ca să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare la Colegiul Național Bănățean. Care este calendarul înscrierilor

0
DISTRIBUIȚI

clasa pregatitoare

Mai mulți părinți din Timișoara stau la coadă, în această dimineață, la Colegiul Național Bănățean. Motivul? S-a dat startul înscrierilor în clasa pregătitoare. Deși înscrierile au început doar de la ora 08.00, unii părinți au fost atât de grăbiți încât s-au prezentat în unitatea de învățământ chiar de la ora 07.00. Astfel, peste o oră, aproximativ zece părinți așteptau să intre în sala în care se depune dosarul de înscriere în clasa zero. Asta deși potrivit calendarului de înscriere a copilului în învățământul primar pentru anul școlar următor, dosarele pot fi depuse până în data de 18 martie.

Vă reamintim că și Colegiul Național Bănățean se află în topul celor șase unități de învățământ din Timișoara vânate de părinți. Sorin Ionescu, directorul școlii, a declarat, în această dimineață, că a solicitat inspectoratului școlar aprobarea a patru clase cu predare în limba română și una cu predare în limba germană, în care pot învăța cel mult 125 de prichindei. Același număr de clase a fost propus și anul trecut însă, la final, Colegiul Național Bănățean a fost nevoit să formeze opt clase. Asta după ce mulți părinți și-au făcut viză de flotant pentru a-și putea înscrie copilul în această unitate de învățământ.

clasa pregatitoare

„La clasa cu predare în limba germană nu se ține cont de cirscumscripția școlară.


Dacă va fi depășit numărul de 25 de copii înscriși, se organizează o testare de limbă. În acest moment, toți elevii noștri vin de dimineață, este unul dintre lucrurile la care ținem foarte mult. Avem 91 de săli pregătite să preia toți elevii. Ne-am descurca cu până la șase clase pregătitoare”, a precizat Sorin Ionescu. Potrivit directorului Colegiului Național Bănățean, Primăria Timișoara a luat decizia de a moderniza fosta spălătorie a Colegiului Tehnic de Vest, aflată în apropierea școlii, astfel că și aici vor putea învăța elevi înscriși în opt clase. De asemenea, din lipsă de spațiu, în acest an școlar, prichindei înscriși în șase clase pregătitoare învață în clădirea de pe B-dul Liviu Rebreanu a școlii ortodoxe.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, cererile pot fi completate online sau la unitatea de învăţământ la care părinţii solicită înscrierea copiilor, iar validarea acestora se va face la şcoala respectivă zilnic, în intervalul orar 8.00 — 20.00 (de luni până vineri) şi sâmbăta de la 9.00 la 13.00.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că în județul nostru au fost propuse 259 de clase pregătitoare în care pot fi înscriși 5.570 de prichindei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.