Pas MAJOR către play-off pentru CH Poli. Ce tânăr a înscris cu...

Pas MAJOR către play-off pentru CH Poli. Ce tânăr a înscris cu Vaslui primul său gol pentru prima echipă a alb-violeților

0
DISTRIBUIȚI

poli minaur (4)

Handbaliștii timișoreni și-au asigurat în mare măsură prezența în play-off-ul Ligii Naționale după cel de-al treilea succes consecutiv în 2016. CH CSU Politehnica a trecut de HC Vaslui cu 35-28 pe teren propriu după ce la un moment dat, în prima repriză, moldovenii aveau avantaj de trei goluri.

După succesul de la Focșani bănățenii au învins fără mari probleme o altă trupă din zona Moldovei. Vasluienii, clasați mai jos, pe 11, urmăreau să se revanșeze la Timișoara și să-și păstreze șansele la accederea în primele opt echipe ale campionatului. Planurile vizitatorilor au decurs bine la începutl. Dup zece minute de joc Mihai Bujor și compania aveau 7-4 pe tabelă în favoarea lor. CH Poli a revenit însă în joc și până la pauză a răsturnat situația.

Repriza secundă s-a reluat de la 17-12 pentru gazde, în rândurile cărora au revenit Chikovani și Grigoraș.


Gruzinul a fost în formă și și-a dus echipa la +6, apoi la +7, între reușitele sale însă Păiuș a suferit o eliminare directă pentru un fault dur. Încercând să recupereze deficitul, vasluienii au fost prinși cu Hagiu în postură de portar și Leonard Ștefan a mărit ecartul. Diferența de opt goluri a fost și cea mai mare înregistrată. Antrenorul Pero Milosevic i-a oferit în final debutantului Vlad Inișconi posibilitatea de a înscrie pentru Poli și tânărul timișorean crescut la Centrul de la Sighișoara a fructificat de la 7 mertri stabilind totodată și scorul final.

Pentru timișoreni Timofte a fost din nou omul de gol, cu nouă reușite. Urmat de gruzinul Irakli Chikovani (7 goluri). Succesul de azi o duce pe Poli până pe locul 5, cu 35 de puncte, la egalitate cu Steaua, dar cu golaveraj superior bucureștenilor. Au mai rămas doar șase runde din sezonul regulat și alb-violeții se pot gândi la o poziție cât mai bună cu care să atace play-off-ul. Următorul joc al echipei va fi pe terenul unei alte trupe moldave, Dunărea Galați, sâmbătă, de la ora 17.

POLI: Timofte 9 goluri (3 din 7m), Santeiu 2, Fenici 5, Halcă 4, Lasica 3, Chikovani 7, L. Ștefan 2. Grigoraș 2, Vlad Inisconi 1 (1).

Vaslui: Barac 2, Soare 2, Moldovanu 4, G. Bujor 5, M. Bujor 6, Sandu 3, Hagiu 5, Polocoșer 1, Hriniuc 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.