Percheziții în vestul țării la persoane suspectate de trafic de droguri. De...

Percheziții în vestul țării la persoane suspectate de trafic de droguri. De unde procurau marfa și cum o distribuiau

0
DISTRIBUIȚI

perchezitii mascati traficanti (3)

O rețea de trafic de droguri care alimenta mai multe județe din vestul României a fost destructurată, joi dimineața. Drogurile și substanțele psihoactive erau comandate de către membrii grupului de pe diferite site-uri de internet (în special din Marea Britanie), iar apoi distribuite în țară la mai mulţi consumatori.

Unul dintre membrii grupului distribuia, prin intermediul firmelor de curierat, droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive la mai mulți consumatori de pe raza județelor Sibiu, Mureș, Maramureș, Timiș, Arad și Hunedoara. De asemenea, pe raza județului Hunedoara, în special pe raza municipiului Lupeni și a localităților limitrofe, drogurile și etnobotanicele erau distribuite la diverși consumatori, dintre care unii  minori, în schimbul unor sume importante de bani, de către un alt membru al grupului.

Pocurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj au efectuat un număr de nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara.


„În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, un număr de 3 suspecţi  au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice). (…) Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 400 de grame de masă vegetală, 2 arme de foc, deţinute fără drept, un laptop, 9 telefoane mobile şi mai multe dispozitive de mărunţit şi cântărit”, transmit reprezentanții DIICOT. Acţiunea a fost realizată împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul SCCO Gorj, SCCO Mehedinți și SCCO Hunedoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Gorj  au fost aduse, în vederea audierii, nouă persoane.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.