Peste 200 de elevi de clasa a VIII-a din Timiș AU CHIULIT...

Peste 200 de elevi de clasa a VIII-a din Timiș AU CHIULIT până și de la simularea Evaluării Naționale. Când se vor afișa rezultatele

0
DISTRIBUIȚI

evaluare-nationala

Simularea Evaluării Naționale este în plină desfășurare, în întreaga țară. În județul Timiș, 5.222 de elevi de clasa a VIII-a au fost așteptați să-și verifice cunoștințele, însă unii au fost dezinteresați, motiv pentru care au absentat. Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, ieri a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română, iar astăzi s-a desfășurat cea la Matematică.


Însă, peste 200 de elevi nu s-au prezentat la cele două probe pentru a afla cât de pregătiți sunt pentru cel mai important examen din viața lor, pe care-l vor susține în această vară.

Miercuri, 24 februarie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 4 martie. Notele obţinute nu se trec în catalog. În urma analizării rezultatelor, ISJ Timiș va lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune. Obiectivele simulării examenelor naţionale sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul claselor a VIII-a şi a XII-a, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea actului educaţional.

Anul trecut, 45,95% din elevii din județul Timiș care s-au prezentat la Simularea Evaluării Naționale au obținut note peste 5. Matematica a fost materia care le-a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor de clasa a VIII-a.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.