Polițiști timișeni, decorați de Ministerul de Interne spaniol pentru contribuția adusă la...

Polițiști timișeni, decorați de Ministerul de Interne spaniol pentru contribuția adusă la prinderea unui ASASIN. Ce distincție au primit

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-36520373">

politisti timiseni decorat de spanioli (6)

Șapte agenți din cadrul IPJ Timiș au fost decorați astăzi după ce au contribuit la prinderea unui bărbat care era dat în urmărire internaţională de autorităţile din Spania, fiind acuzat de un dublu asasinat.

Sergio Morate a fost capturat în Lugoj, pe 13 august 2015, de poliţiştii de la „Urmăriri” din cadrul Poliţiei Timiş. Spaniolul era suspectat că le-a ucis pe Marina și Laura, două tinere de 24 și, respectiv, 26 de ani, ale căror corpuri au fost găsite la începutul lunii august a anului trecut, în râul Huécar din provincia Cuenca, în centrul Spaniei. Cele două femei, dintre care una era fosta prietenă a presupusului criminal, dispăruseră cu o săptămână înainte, pe 6 august, în aceeași zi cu bărbatul. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fugit din Spania la bordul maşinii sale şi s-a îndreptat spre România, unde s-a ascuns la o cunoștință. Acolo a fost capturat Morate, care apoi a fost arestat preventiv și extrădat în țara natală.

Polițiștii timișeni au primit Medalia de argint pentru merit polițienesc, o înaltă distincție a Ministerului de Interne spaniol.

Tot astăzi, cu ocazia vizitei delegației spaniole la București, a fost semnat „Protocolul de cooperare între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Direcţia Generală a Poliţiei Naţionale Spaniole, cu privire la intensificarea colaborării în materie de delicvenţă itinerantă”, un nou cadru instituțional de dezvoltare a parteneriatului polițienesc româno-spaniol.

Sursa foto: politiaromana.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.