Poveștile fabricilor din Timișoara, într-o expoziție INEDITĂ de fotografie. Unde poate fi...

Poveștile fabricilor din Timișoara, într-o expoziție INEDITĂ de fotografie. Unde poate fi vizitată expoziția

0
DISTRIBUIȚI

Floriane Spinetta 1

Industria a animat viaţa a mii de muncitori din Timișoara, timp de două secole şi a modelat un peisaj urban aparte pe care se cuvine să-l păstrăm şi să-l punem în valoare. Dacă timișorenii trec nepăsători pe lângă vestigiile industriei, multe abandonate după Revoluție, nu același lucru îl au de spus francezii.

Fotografa Floriane Spinetta este invitată în rezidenţă de Institutul Francez din Timişoara în perioada 29 februarie – 9 martie 2016. Proiectul Poveştile fabricilor este propus de o echipă pluridisciplinară din Franţa: Floriane Spinetta – fotograf şi Aymeric Jeudi – istoric.


Ei vor lucra în cadrul unul workshop cu o echipă formată din studenţi ai Universităţii de Vest şi ai Universităţii Politehnica din Timişoara.

”Acest proiect interdisciplinar reprezintă o excelentă oportunitate de a readuce în lumina publicului nestemate de altă dată ale industriei locale, prin intermediul diferitelor proiecte artistice de ocupare a spaţiului public. Înscriindu-se într-o căutare de indicii, proiectul Poveştile fabricilor îşi propune să se intereseze de perspectivele lăsate de acest patrimoniu industrial”, transmit reprezentanții Institutului Francez din Timișoara.

Prin fotografie, video, desen, instalaţie, artista doreşte să reflecteze împreună cu studenţii la aceste spaţii urbane, la aceste clădiri. Ce loc vor ocupa acestea în 2021? Cum le putem studia, proteja, pune în valoare? Rezultatul acestor reflectări va putea fi admirat în cadrul unei expoziţii de grup, în perioada 8-22 martie 2016, la Ambasada (str. Anton Seiler nr. 2), expoziţie care va fi vernisată marţi, 8 martie, ora 18. Proiectul se adresează publicului larg iar accesul la eveniment este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.