PREMIERĂ Expoziţie cu cele mai urâte 100 de coperţi de viniluri româneşti....

PREMIERĂ Expoziţie cu cele mai urâte 100 de coperţi de viniluri româneşti. Vezi unde va avea loc

0
DISTRIBUIȚI

discuri

Muzeul Consumatorului Comunist din Timişoara pregăteşte o expoziţie – premieră pentru ţara noastră sub numele de „Worst 100 Romanian vinyl covers”, care va cuprinde cele mai urâte coperţi de discuri de viniluri realizate în ţara noastră.

Expoziția cuprinde atât coperți de albume editate înainte de ’89, cât și discuri post-decembriste şi include toate genurile muzicale existente pe piața muzicală românească. „Selecţia celor o sută de coperţi urâte a fost foarte dură. Adevărul e că nu e uşor nici să devii «worst». Am făcut un fel de juriu alcătuit din câţiva colecţionari care au mai donat opere şi capodopere. Ideea e mai veche, dar de abia acuma s-a întregit colecţia.


Printre cele o sută de coperţi se găsesc proto-manele, poveşti, teatru, poezie, pop, rock, populară, clasică. Am întrebat prin ţară dacă s-a mai făcut aşa ceva şi am aflat că nu. Deci, avem o premieră. Pe internet se găsesc topuri cu coperţi urâte, dar nu româneşti“, ne-a declarat Ovidiu Mihăiţă, din partea organizatorilor.

Vernisajul expoziţiei va avea loc duminică, 28 februarie, de la ora 13.00 la Muzeul Consumatorului Comunist de la Scârț – Loc Lejer. Printre coperţile care alcătuiesc acest inedit clasament alcătuit de colecţionari se regăsesc o serie de nume cunoscute. „Mi-e greu să decid care este chiar cea mai urâtă. Să nu se supere ceilalţi că n-au ieşit ei primii. Într-un top zece al celor mai urâte coperţi româneşti se numără Commando – «Templul plăcerilor», orice disc de la Savoy, Formaţia Condor, Romica Puceanu, Azur, Radu Nistor, Tomis Junior, oricare Mirabela Dauer, Odeon. Expoziţia este gratuită şi muzeul acceptă donaţii de obiecte. Dacă cineva crede că deţine discuri cu coperţi urâte este rugat să le aducă“, a mai adăugat Ovidiu Mihăiță, organizatorul acestei expoziţii care va putea fi admirată timp de o lună.

Iniţiatorii acestui eveniment pregătesc pe viitor alte expoziţii inedite „Pregătim o expoziţie cu cele mai frumoase o sută de coperţi de discuri cu poveşti şi o expoziţie audio cu toate trupele timişorene editate pe vinil“, a mai adăugat Mihăiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.