PREMIERĂ Facultatea de Medicină Dentară din Timișoara are un laborator de simulatoare...

PREMIERĂ Facultatea de Medicină Dentară din Timișoara are un laborator de simulatoare ca-n Occident. Cum îi ajută pe studenți să devină specialiști mai buni

0
DISTRIBUIȚI

medicina dentara1

Facultatea de Medicină Dentară din Timișoara are, din această lună, cel mai performant Laborator de Simulatoare din România, la fel ca-n Occident. Laboratorul dotat cu echipamente moderne este menit să pregătească trecerea la tratamente pe pacient a studenților de la medicină dentară. Potrivit reprezentanților facultății, manoperele de medicină dentară necesită abilități practice deosebite, astfel că este necesar ca ele să fie dobândite pe un simulator înainte de trecerea la pacient.

Noul laborator are 24 de poziții de lucru și reprezintă replica perfectă a unui scaun stomatologic, după o investiție de peste 130.000 de euro din fonduri proprii ale Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. „Este un laborator în care actul medical se desfășoară prin simulare. Investiția este destul de mare, dar mică în comparație cu beneficiul educațional pe care-l oferă. De reținut este faptul că după ce au obținut diploma de licență, absolvenții Facultății de Medicină Dentară au drept de liberă practică. Universitatea de medicină a înțeles că trebuie făcut ceva pentru a păstra o calitate a actului medical”, a precizat, astăzi, Marius Raica, rectorul Universității de Medicină din Timișoara.

medicina dentara4

Emanuel Bratu, șef Departamentul 3 Protetică Dentară din cadrul Facultății de Medicină Dentară din Timișoara, a declarat că studenții fac practică în cadrul Laboratorului de Simulatoare din anul trei de studiu.


„În acest laborator, studenții au toate condițiile să lucreze ca într-o gură de om normală. Laboratorul are 24 de posturi de lucru cu simulator, cu 24 de calculatoare, monitoare, piese de mână, sistem de aspirație și de drenaj care simulează aproape perfect situația de lucru pe un pacient viu. Este o premieră națională pentru că nicio altă facultate din România nu are un laborator de o astfel de dimensiune și dotare. Pentru student, beneficiul este faptul că învață manoperele de medicină dentară la o precizie și o calitate net superioară față de ceea ce se întâmpla în trecut, iar pentru pacient, că va întâlni medici mult mai bine pregătiți în anii care urmează”, a detaliat Emanuel Bratu.

Reprezentanții Facultății de Medicină Dentară din Timișoara speră să atragă și mai mulți studenți străini în capitala Banatului, prin inaugurarea acestui Laborator de Simulatoare. 130 de studenți termină Facultatea de Medicină Dentară la Timișoara, anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.