Primarul Nicolae Robu, ATAC fără precedent la adresa pesediştilor din Timiş. De...

Primarul Nicolae Robu, ATAC fără precedent la adresa pesediştilor din Timiş. De ce îi numeşte hoţi şi bolnavi mintal

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 3

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, continuă seria de atacuri la adresa PSD Timiş, în scandalul votului pentru bugetul Timişoarei, de acum o săptămână. Cu toate că votul „pro” dat de viceprimarul Traian Stoia s-a lăsat cu demisiile preşedintelui PSD Timişoara, Sebastian Răducanu şi a liderului consilierilor locali, Alfred Simonis, dar şi cu excluderea lui Stoia din partid, Robu nu s-a sfiit să critice din nou PSD.

„Ce vreau eu să spun este ce face acest partid PSD împotriva Timişoarei, timişorenii trebuie să ştie asta. Când eu am spus cu doi sau trei ani în urmă, spontan, «Grupului împotriva Timişoarei», am făcut-o 100% fundamentat şi dacă cineva a mai avut dubii cred că săptămâna trecută orice dubiu a fost vânturat. Cum e posibil să fii consilier local şi să vrei să blochezi bugetul oraşului sau să vrei să alterezi structura bugetului local astfel încât să nu mai poată fi susţinută structura de dezvoltare a oraşului? (…) Grupul de consilieri PSD a primit comandă politică prin SMS să nu voteze bugetul şi totul avea în spate gândirea bolnavă, că aici întrăm în zona patologicului, de blocare a dezvoltării Timişoarei.


Este normal ca fiecare partid să îşi maximizeze scorul în alegeri, dar să recurgi la blocarea unui oraş pentru a-i trage în jos pe cei care sunt înaintea ta este descalificant şi ţine de boală. Să vii să spui că prin acest buget i se asigură lui Robu un nou mandat arată îngustime de minte, o incapacitate de înţelegere a lucrurilor, pentru că simpla adoptare a bugetului nu schimbă faţa oraşului, ci crează premisele să se facă ceva”, a declarat Robu.

Primarul a trecut la jignirea în masă a pesediştilor, acuzând că „unii nu pot pune pe hârtie nici funcția de miniștri, atât de șterși au fost, nu pot pune nimic pe hârtie”. Comentând despre averile social-democraţilor din Timiş și apelând la o comparație cu averea sa, care, susține edilul, este cea a unui om obişnuit, Robu a declarat că „eu nu am reuşit să fac, dar nu am nicio frustrare, nu am reuşit să fac avere în viaţă, dar nu a fost o ţintă pentru mine, dar fiecare îşi are lucrurile proprii care îl fac fericit. O spun numai pentru a evidenţia diferenţa între ce poţi face în viaţă fiind cinstit, şi majoritatea oamenilor care ne urmăresc şi vor citi materialele dumneavoastră sunt din această categorie, muncesc din greu şi foarte greu șipot să mai adauge câte ceva la statutul dintr-un anumit moment. Dar aceşti indivizi care au ajuns la averi incredibile şi nu au făcut nimic în viaţa lor. Cum pot justifica acele averi? De ce nu sunt luaţi la puricat să se vadă ce firme s-au înfiinţat întâmplător, zic eu aşa în glumă, când x a deţinut funcţia y, nu fac precizările, ce încasări a avut acea firmă şi de unde. Ce acumulări de avere a făcut cetăţeanul X ajuns într-o anumită funcţie în acea perioadă greu de explicat. Lucrurile acestea nu trebuie lămurite? Aceşti nerușinaţi, hoţi, vin să dea lecţii şi înceară să blocheze dezvoltarea orașului”.

Despre demiterea lui Stoia și soarta CLT, în ipoteza schimbării viceprimarului, edilul a declarat că „nu discut în momentul acesta ipoteze”, cu toate că nu s-a sfiit să spună că Stoia a realizat că este la vârsta la care nu se poate descalifica făcând rău Timișoarei la comanda PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.