Primarul Nicolae Robu dă vina tot pe PSD pentru contestarea licitației la...

Primarul Nicolae Robu dă vina tot pe PSD pentru contestarea licitației la pasajul Jiul. Cu cât ar putea fi întârziată lucrarea în cel mai rău caz

2
DISTRIBUIȚI

robu dna1

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este extrem de deranjat de faptul că licitaţia pentru lărgirea la cinci benzi a străzii Jiul şi ameajarea pasajului din zonă a fost contestată. Acesta a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că având în vedere că licitaţia electronică a avut mai multe etape printre care şi unele de clarificări este convins că depunerea unei contestații pe ultima sută de metri este un act de rea-voință. Practic, firma din Iaşi care a contestat licitaţia cere refacerea procedurilor licitaţiei şi susţine că firmele participante nu aveau experienţa necesară. „Lărgirea pasajului Jiul la cinci străzi este o lucrare extrem de importantă, unul din cele mai importante proiecte pe care le-am asumat. Am declarat public că în ceea ce mă priveşte îmi asum public să dau drumul lucrărilor şi la Jiul şi la Popa Şapcă din ataşament faţă de timişoreni, chiar dacă asta va comporta nemulţumiri, chiar dacă traficul va fi mai greu într-o perioadă electorală prefer să pierd un număr de procente, dar să ştiu că face ceva ce este extrem de util pentru Timişoata decât să întârzii aceste lucrări care sunt extrem de utile oraşului nostru.


Procedurile sunt extrem de greoaie, noi nu am dormit în aceşti ani de când sunt primar”, a precizat primarul.

Robu nu s-a sfiit să atace din nou PSD Timiş, acuzând că formaţiunea dispune de structuri mafiote cu conexiuni în instituţii de forţă prin intermediul cărora face presiuni și influențează procedurile legale. „Când îi auzi pronunţându-se pe unii consilieri ai Timişoarei îţi e şi mila de ei, că simţi că au minte puţină, dar şi puţină câtă e nici măcar nu e toată bună, iar foarte puţina care rămâne bună mai este şi umbrită de diverse consumuri”, a adăugat edilul timişorean.

Totuşi la întrebarea PRESSALERT.ro dacă are dovezi cu privire la acuzele la adresa PSD sau a instituţiilor statului care ar proteja partidul, Robu a declarat că „niciodată nu am acuzat justiţia, dimpotrivă eu am încredere că organele de anchetă şi că cele judecătoreşti îşi vor intra în rol şi vor demostra ce s-a înmplat în toţi aceşti ani cu banii Timişoarei şi am încredere şi în instituţiile de judecată efectivă că vor aplica legea, nu acuz de aşa ceva instituţiile statului. Eu pot să am în minte anumite persoane din diverse instituţii care se simte că sunt în relaţionări necurate cu indivizi din categoria la care m-am referit şi împreună cu care ceea ce rezultă constituit este un grup de natură mafiotă. Eu nu sunt organ de anchetă şi nici serviciu de informații ca să pot elucida lucrurile care sunt atât de bine ascunse, dar am temei să suspectez, nu să acuz că este vorba despre un boicot la comandă politică. Există instituţii ale statului care au competenţa să clarifice lucrurile, eu nu am instrumentele de rigoare la dispoziţie”. Cel mai probabil un răspuns privind contestaţia la pasajul Jiul va fi primit în trei săptămâni. Însă, dacă se va dispune refacerea licitaţiei lucrările ar putea fi tergiversate cu un an de zile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.