Primarul Nicolae Robu a dat LIBER eutanasierii câinilor din adăpostul Danyflor. De...

Primarul Nicolae Robu a dat LIBER eutanasierii câinilor din adăpostul Danyflor. De când începe măcelul şi cum pot fi salvate patrupedele

0
DISTRIBUIȚI

eutanasiere

Panică pe Facebook în rândul iubitorilor de animale din Timişoara, după ce o adresă semnată de primarul Nicolae Robu în data de 17 februarie dă liber la eutanasierea câinilor din adăpostul Danyflor, în condiţiile în care aceştia nu au fost revendicaţi în termen de 14 zile de la data emiterii adresei. Actul a devenit deja viral şi a stârnit sute de comentarii pline de revoltă din partea iubitorilor de animale, care apreciază că decizia este una injustă.

Conform unui răspuns primit de PRESSALERT.ro la o solicitare în baza Legii 544, Primăria Timişoara, prin Direcţia de Mediu, a informat că în decursul anului 2015 Danyflor a încasat 1.671.388,33 lei de la bugetul local.


Serviciile plătite includ capturarea animalelor, cazarea, hrana, tratamentul, examinarea clinică, operaţii sau operaţiunile după deces.

E important de precizat că o posibilă soluţie pentru salvarea câinilor comunitari ar fi fost adopţia de la distanţă, însă Consiliul Local Timişoara a adopatat un HCL prin care cei care doresc să întreţină de la distanţă un câine trebuie să scoată din buzunare nu mai puţin de 350 de lei pe lună, în condiţiile în care în Bucureşti acelaşi serviciu costă doar 70 de lei pe lună. Legea privind eutanasierea câinilor a fost adoptată în anul 2013, după ce un copil din Bucureşti lăsat nesupravegheat de bunica lui a fost sfâşiat de mai mulţi câini aflaţi pe un teren viran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.