Primarul Nicolae Robu: „Nu vrem să fie eutanasiaţi câinii”. Câte animale şi-au...

Primarul Nicolae Robu: „Nu vrem să fie eutanasiaţi câinii”. Câte animale şi-au găsit stăpân

1
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 8

Veşti bune pentru iubitorii de animale din Timişoara. Graţie mai multor asociaţii, dar şi apelurilor făcute pe Facebook de primarul Nicolae Robu, susţine acesta, mai mult de jumătate din câinii prezenţi în adăpostul Danyflor şi-au găsit stăpân. Asta înseamnă, cu alte cuvinte, că eutanasierile anunţate în urbea de pe Bega se suspendă cel puţin un timp. Practic, legea permite îngrijirea de câini comunitari în adăposturi, cu condiţia ca numărul acestora să nu depăşească capacitatea de cazare. Însă cifra câinilor aflați pe străzi este în continuă creştere, astfel că numărul de maidanezi din adăpost nu va rămâne neschimbat.

Nu mai puţin de 260 de câini din adăpost au fost adoptaţi de la distanţă de cetățeni din Anglia şi Germania. Alţi 100 de câini au fost deja rezervaţi de asociaţiile pentru protecţia animalelor, iar zece patrupede au fost adoptate de cetăţeni din Timişoara.

„Nu vrem să fie eutanasiaţi câinii.


Nu vrem asta, dar ca să nu se ajungă la eutanasiere, pentru că legea trebuie aplicată şi Timişoara trebuie protejată să nu ajungă cu străzile pline de câini, e nevoie ca iubitorii de câini să poată să adopte câini şi să adopte nu lăsându-i în adăpost, ci luându-i acasă şi îngrijindu-i. Ajungem în zona celor care au animale pe lângă casă să îşi sterilizeze animalele să nu mai aibă pui fără număr şi să ajungă să îi lase în stradă fără păs”, a declarat Robu.

Edilul nu s-a abţinut nici de la atacurile la adresa PSD Timiş declarând că, în opinia sa, partidul vrea ca străzile Timişoarei să se umple din nou de maidanezi care să muşte oamenii, pentru ca mai apoi să acuze administraţia Robu de neglijenţă. Legat de câinele pe care l-a adoptat, Robu susţine că încă nu a luat animalul acasă, dar că deşi câinele nu va locui în apartamentul său din Soarelui, acesta va fi dus la o altă locaţie care încă nu a fost aleasă. Vă reamintim că după ce actul prin care primarul Nicolae Robu a permis eutansierea câinilor din adăpostul Danyflor, iubitorii de animale din Timişoara au anunţat pe Facebook o acţiune de protest, care va avea loc mâine de la ora 20 în faţa Primăriei Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. sau furat bani cu intelegerea Daniflor.Au fost inregistrati caini care au fost castrati dar asta doar in acte…cum poti verifica ???cainele nu poate vb daca a fost sau nu castrat
    Cei de la directia veterinara si domnul Lera de vanatoare va pot confirma mai multe…ce cacaturi au facut cei de la Daniflor…caini dusi in padure….eliberati acolo….etc
    Merita verificat cum omul a furat si animalul plateste…asta e tara in care traim

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.