Proiect cu iz de campanie electorală la Primăria Timişoara: se modifică lista...

Proiect cu iz de campanie electorală la Primăria Timişoara: se modifică lista de gratuităţi RATT. Ce noi facilităţi se introduc şi cine sunt beneficiarii

0
DISTRIBUIȚI

ratt_abonamente

Finalizarea lucrărilor pentru liniile M11 şi M14 care circulă înspre Ghiroda şi Dumbrăviţa impun modificări în protocolul semnat între RATT şi Primăria Timişoara. Astfel, la plenul de mâine, pe masa aleşilor locali se va afla un proiect care prevede modificarea protocolului de acordare a gratuităţilor.

“După art. 6 se introduce un nou articol, art. 7, care va avea următorul conţinut: ,, Art.7. Facilităţile şi compensaţiile de transport pe traseele metropolitane vor fi plătite lunar către Asociaţia ,,Societatea Metropolitană de Transport Timişoara” de către Municipiul Timişoara. Operatorul de transport emite deconturi lunare către Asociaţia ,,Societatea Metropolitană de Transport Timişoara” în baza prestaţiei de transport realizate. Asociaţia ,,Societatea Metropolitană de Transport Timişoara” va înainta deconturile lunare către Municipiul Timişoara. Tarifele titlurilor de călătorie şi a prestaţiei operatorului de transport se vor indexa anual cu indicele de creştere al preţurilor de consum”, se arată în referatul proiectului.


Reprezentanţii departamentului de Comunicare al RATT au explicat pentru PRESSALERT.ro că Asociaţia ,,Societatea Metropolitană de Transport Timişoara” funcţionează din 2009 şi face legătura dintre Primăria Timişoara şi comunele învecinate precum Dumbrăviţa sau Ghiroda. Astfel, prin noile modificări care ar putea fi adoptate în CLT timişorenii care au abonament general vor putea accesa şi liniile M11 şi M14. Regula este valabilă şi pentru locuitorii din Ghiroda sau Dumbrăviţa care deţin acelaşi tip de abonament. Nu numai atât, dar beneficiarii gratuităţilor oferite de Primăria Timişoara via RATT vor putea circula fără bani şi cu liniile care asigură transportul înspre şi dinspre Ghiroda şi Dumbrăviţa. Mai trebuie spus şi că dacă primăriile celor două comune decid să ofere şi ele gratuităţi, spre exemplu pentru elevii sau pensionarii cu domiciliu în Ghiroda sau Dumbrăviţa, beneficiarii vor circula gratuit şi în Timişoara.

Merită să amintim că pentru Dumbrăviţa sau Ghiroda un abonament general RATT costă 93 de lei. Cei care doresc să circule pe o singură linie scot din buzunar 53 de lei lunar, iar preţul unei călătorii este de doi lei, dar achitarea acesteia se poate face numai cu portofelul electronic. Doritorii mai pot achiziţiona şi un abonament pe o zi, la preţul de zece lei. Situaţia tarifelor practicate în Timişoara arată astfel: un abonament general costă 74 de lei, pentru a circula pe o singură linie cei care au buletin de Timişoara achită 42 de lei pe lună, în vreme ce abonamentele pe o zi costă zece lei, iar preţul unui bilet este de doi lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.