PROTEST pașnic împotriva deciziei primarului Robu de a eutanasia câinii. Ce fel...

PROTEST pașnic împotriva deciziei primarului Robu de a eutanasia câinii. Ce fel de patruped i s-ar potrivi edilului FOTO și VIDEO

4
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-871329082">

protest-caini

Protestul a fost organizat încă de duminică pe Facebook, după ce hârtia prin care primarul Nicolae Robu a dat liber eutanasierii câinilor din adăpostul Danyflor, pe motiv că este depăşită capacitatea de cazare şi că legea nu permite alocarea de bani pentru întreţinerea câinilor, a fost făcută publică. Momentan în adăpost sunt cazaţi în jur de 580 de câini asociaţiile au reuşit să găsească adoptatori de peste hotare pentru circa jumătate din câini, însă asta nu va duce la decongestionarea Danyflor pentru că adopţiile amintite mai sus sunt de la distanţă, deci câinii nu vor fi relocaţi. Trebuie menţionat că tariful practicat de Danyflor pentru adopţiile de la distanţă este de 350 de lei pe lună, fiind şi de patru ori mai mare decât tarifele practicate în alte oraşe mari precum Bucureşti. În cursul anului 2015, Primăria Timişoara a plătit nu mai puţin de 1.7 milioane de lei pentru plata întreţinerii câinilor comunitari, în condiţiile în care contractual semnat între primărie şi Danyflor pentru trei ani de zile are o valoare de 3.5 milioane de lei. Cu toate că anual se cheltuie bani buni pentru plata serviciilor Danyflor, Primăria Timişoara nu are de gând să construiască un adăpost propriu pe motiv că nu e rentabil.

La protest participă în jur de 150 de oameni în fața Primăriei Timișoarei care s-au revoltat împotriva deciziei primarului Robu care a permis eutanasierea câinilor din adăpostul Danyflor. Protestul este unul pașnic, participanții nu țipă, nu scandează și nu au nici pancarte, însă sunt vehemenți în ceea ce privește cerințele lor. Toți cei prezenți susțin că e nevoie ca animalele să fie sterilizate și repuse în teritoriu și nu ucise. La acțiune iau parte și voluntari din cadrul Danyflor. Claudia Bejan susține că îngrijește câinii din adăpost de mai bine de trei ani de zile și nu i se pare că decizia este una justa. Întrebată de jurnaliști dacă l-a văzut pe primarul Nicolae Robu la adăpost în ultimele zile, Bejan a declarat că nu și a spus că edilului i s-ar potrivi „un câine lingușitor”.

Foto: Adrian Pîclișan
4 COMENTARII

 1. Bun!
  Care a fost lista revendicărilor şi care e setul de măsuri concrete, realiste şi cu efect măsurabil propuse înspre rezolvarea situaţiei?
  Cine din Primărie a stat de vorbă cu protestatarii şi concret, ce promisiuni s-au obţinut în urma „protestului spontan” a celor 100 de participanţi?

 2. Pe bune??? atata tam tam ca sa reprezinte nenea asta multimea si sa ceara partid…..sa inteleg ca maidanezii vor fii membrii de onoare cum e iliescu la psd, vor face campanie cu cainii, recensamant?
  Frustrari adunate asupra lor si au gasit o bresa sa se razbune pe sistem ….hai la munca !

 3. Persoana din primul clip reprezintă „coloratura” şi deşi nu e implicat direct în activitatea de salvare a animalelor nu e rău intenţionat dr nu reprezintă marea masă a iubitorilor de animale şi a rescuer-ilor din Timişoara. Cum am spus şi în alte locuri, de nenumărate ori, problema câinilor comunitari este una pur administrativă, de bună gospodărire a urbei… şi nu se va vedea vreo dată un câine membru de partid indiferent de culoarea acestuia…
  Participanţii la mitingul de ieri sunt toţi bine intenţionaţi (sau interesaţi?) şi deşi nu m-am numărat printre aceştia (că poate unul sau doi mi-ar fi „rupt gâtu’ ” 😉 ca să mai şi glumim) fiindcă nu particip la acţiuni neautorizate şi care nu au o listă de revendicări şi un proiect de plan de măsuri concrete, realiste, măsurabile, nu pot decât să le salut iniţiativa.
  Lipsa de viziune nu le aparţine lor ci autorităţii locale, Primăriei adică… de la µRobul pletos, trecând prin vice şi directorul Direcţiei de Mediu („salvatorul de zebre”) şi, în final, Alexandrei nominalizată prin infama decizie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.