Puțină consolare în Copou: ACS Poli a SMULS un punct la Iași....

Puțină consolare în Copou: ACS Poli a SMULS un punct la Iași. De când nu au mai câștigat timișorenii în Liga I

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli - Voluntari (6)

ACS Poli a obținut cu multă trudă și cu suferință o remiză la Iași. A fost 1-1 după un joc incitant pe final, dar în care moldovenii au părut mereu trupa mai pozitivă. Cantonați mai mult în apărare timișorenii au răspuns prin golul lui Ovidiu Popescu, doar după ce Andrei Cristea a deschis scorul târziu în meci.

Trupa timișoreană a descins în Copou fără câteva nume importante și, din nou, cu câteva permutări curioase. ”Amenințat” de umbra ”Smurdului” antrenorul Florin Marin a rămas prea prudent. Bărbuț a rămas vârf împins, deși nu impresionase pe acest post cu Voluntari. Mai mult, Pisas nu a mai apărut în primul 11. O adiție inspirată a părut să fie introducerea portarului Strauss, în timp ce Manu Torres i-a luat locul unuia dintre indisponibili, Cânu.

De partea cealaltă Iașiul se prezenta cu ex-timișoreanul Andrei Cristea în formă bună. Primele minute au arătat o echipă gazdă cu mai multă foame de fotbal, mai ales că Iașiul, după surpriza de la Ovidiu, se vedea la un pas de play-off. Astfel au apărut șarjele din start, cu Nuno Viveiros neinspirat la finalizare (min. 5 și 9). ACS Poli nu a început jocul chiar cantonată în propria jumătate, dar a fost împinsă ușor spre careul propriu. Ciucă (16) s-a aflat periculos de liber în careu la o schemă a gazdelor, dar reluarea sa a fost prea slabă. Nici Vasile Gheorghe nu a găsit ținta (20). Au fost chiar și momente de asediu ale Iașiului la poarta timișorenilor. Finalizate însă de fiecare dată cu șuturi slabe, precum a făcut-o Bole după jumătate de oră. Llorente a trimis prima săgeată spre Grahovac, abia în minutul 37 dar pe lângă țintă. Peste un minut are loc o fază care putea cântări greu. Bărbuț, alergat aiurea până acum, primește în marginea careului și trimite surprinzător cu stângul o minge ce zguduie transversala. A fost și cea mai importantă ocazie a primei părți. Una încheiată tot cu CSMS în atac.

Asediu (și) după pauză

Partea secundă nu a început spectaculos, dar devenea tot mai evident că trupa lui Florin Marin face un pas decisiv în spate. Minutul 53 aduce prima fază notablă a reprizei, tot în contul moldovenilor.


Strauss se opune însă șutului lui Cristea din unghi, apoi faza e oprită pentru un ofsaid. Peste două minute portarul israelian a dat emoții, nu pentru vreo intervenție greșită, ci pentru ciocnirea cap în cap cu Golubovic la o minge aeriană reținută. Până la urmă ambii jucători au continuat partida.

Meciul a continuat cu Iașiul tot mai insistent. V. Gheorghe (67) are șansa deschiderii scorului însă trage alături din poziție bună. Două minute mai târziu, un cros prin fața porții bănățene nu poate fi reluat de Ciucă, prin plonjon, în poartă. Erau momente când se părea că mingea nu vrea să intre nicicum în poarta vizitatorilor. Vine însă și minutul 75. Andrei Cristea primește de la Golubovic, protejează între fundași și înscrie simplu din interiorul careului. 1-0 și bucurie pentru gazde. Imediat însă se trezește și ACS Poli. Dacă până acum echipa lui Florin Marin părea îngropată în jumătatea ei, Bărbuț oferă o replică instant, fără succes. De reușită avea să se bucure un alt coleg tânăr. Ovidiu Popescu (78) își face mingea pe șut și trimite senzațional la colțul lung: 1-1. ACS Poli arată că are totuși colți, dar nici Iașiul nu și-a încheiat socotelile. Grahovac rămâne periculos, apoi Țigănașu (84) îl pune la încercare pe Strauss. Cu cinci minute înainte de final bucuria putea să se transfere pe Bega. Belu centrează, Bărbuț trimite cu capul dar Grahovac respinge ca la handbal din câțiva metri, apoi Hernandez reia tot aerian, dar prea moale pentru 2-1. Finalul de joc și așa încins, mai are parte de o filă, Golubovic reia din foarfecă, dar Strauss se opune din nou și acordă corner.

CSMS Iași a mai sperat în prelungiri la succes, dar ”autobaza” lui Florin Marin a funcționat și poate tehnicianul și-a mai câștigat o rundă pe banca din Banat. ACS Poli își păstrează deocamdată locul 11 cu 22 de puncte, urmează duelul cu ”lanterna” Petrolul, ultimul joc din sezonul ”normal”.

Timișorenii au rămas fără victorie în Liga I din etapa a 19-a, atunci când treceau de ASA pe teren propriu, scor 2-0.

ACS Poli a rămas fără succes ”afară” în Liga I de aproape doi ani. Ultima victorie înregistrată a fost, ce-i drept, în precedentul sezon pe prima scenă, un 1-0 pe 27 aprilie 2014. Rezultat înregistrat pe terenul lui Pandurii, prin golul lui Belu. 

CSMS Iași: Grahovac – Voicu, Mihalache, Ciucă, Țigănașu – Bole, V. Gheorghe, Enescu, Viveiros (71′ Onduku) – Golubovic, Cristea. Pe bancă: Caparco, Bosol, Piccioni, Llullaku, Saric. Antrenor: Nicolo Napoli.

ACS Poli Timișoara: Strauss – Belu, Scutaru (cpt.), Torres, D. Popescu – Melinte, Llorente – J. Hernandez (90’+2 Bocșan), Zicu (70′ Pisas), Ov. Popescu – Bărbuț (90’+4 Doman). Pe bancă: Smaranda – Sorescu, Fridrich și Rajcomar. Antrenor: Florin Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.