RAZĂ pentru primăvară: ACS Poli rupe șirul nereușitelor pe seama ultimei clasate...

RAZĂ pentru primăvară: ACS Poli rupe șirul nereușitelor pe seama ultimei clasate GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

acs poli petrolul (5)

ACS Poli a obținut în fața ”lanternei” Petrolul Ploiești întâiul succes pe 2016 și va porni play out-ul cu mai mult optimism. Timișorenii s-au impus la limită, scor 1-0, prin reușita lui Cristi Bărbuț din prima repriză. Fără Zicu, păstrat pe bancă, elevii lui Florin Marin nu au avut mari emoții în fața unei formații prahovene fără vlagă.

Ultimul duel din sezonul regulat a adus o modificare majoră în primul 11 timișorean. Zicu a plătit tribut prestației de la Iași și nu a prins echipa de start cu codașa Petrolul. Oaspeții au venit în Banat cu noutăți importante, precum Ziani și Paolucci, dar timișorenii au început mai bine. În minutul 11 putea fi deja 1-0, dar Javi Hernandez a ratat complet execuția din poziție excelentă. Pasa a venit de la Elek, jucător revenit din accidentare. Peste nouă minute Belu avea să rateze o nouă ocazie mare. A trimis alături din marginea careului mic la centrarea lui Ov. Popescu. Prahovenii, cu un joc defensiv terci, au contracarat prin Pacar, acesta a scăpat pe partea stângă dar a șutat mult pe lângă țintă. Puținii spectatori de pe ”Dan Păltinișanu” s-au mai dezghețat în minutul 42. Același Ovidiu Popescu centrează ideal pentru Bărbuț în fața careului mic și timișoreanul revenit în banda dreapta a spart gheața în acest sezon. 1-0 și ACS Poli era în sfârșit în avantaj într-un meci oficial din 2016.

Repriza a doua a devenit mai încâlcită, terenul tot mai greu a avut un rol. La adăpostul lui 1-0 timișorenii au fost mai relaxați. După ofensiva modestă a ”lupilor galbeni”, o acțiune purtată de Elek și Bărbuț s-a încheiat cu șutul primului în minutul 68. Peste trei minute Florin Marin avea să-l arunce în luptă în premieră și pe englezul Ross Jenkins. În ciuda modificărilor de la prahoveni, tot ACS Poli a fost mai aproape de gol. Llorente punându-l la încercare pe Cobrea în minutul 79.

Victoria la limită de azi înseamnă că ACS Poli va începe play out-ul cu 13 puncte, deocamdată bănățenii sunt în fața CFR-ului depunctat, până la jocul ardelenilor de la Craiova.

ACS Poli Timișoara: Strauss – Belu, Scutaru (cpt.), Manu Torres, D. Popescu – Melinte, Llorente (90+1 Doman) – Bărbuț (86 Pisas), J. Hernandez (71′ Jenkins), Ov. Popescu – Elek. Pe bancă: Gomis – Bocșan, A. Suarez, Zicu. Antrenor: Florin Marin.

Petrolul Ploiești: Cobrea (cpt.) – Al.


David, Prestia, Mișelăricu, Pulhac – Bucșă – Gavrilă (66′ L. Marinescu), Ziani, Zoubir – Paolucci (56′ Mareș), Pacar (78′ Markos). Pe bancă: I. Popescu – Inez, Stana, Baegeorgi, Markos. Antrenor: Constantin Schumacher.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.