Regimul Kim Yong-Un AMENINŢĂ Statele Unite: „Toate mijloacele strategice şi tactice ale...

Regimul Kim Yong-Un AMENINŢĂ Statele Unite: „Toate mijloacele strategice şi tactice ale forţelor revoluţionare vor intra în fază operaţională preventivă pentru a lovi inamicii”

0
DISTRIBUIȚI

Kim Jong Un

Coreea de Nord a avertizat, marţi, că ar putea lansa atacuri împotriva Coreei de Sud şi Statelor Unite, în contextul exerciţiilor militare organizate de aceste două ţări.

„Toate mijloacele strategice şi tactice ale forţelor revoluţionare vor intra în fază operaţională preventivă pentru a lovi inamicii, în cazul în care va apărea cel mai mic semn că ar urma să efectueze vreun atac”, a avertizat marţi Comandamentul suprem al armatei nord-coreene.

Phenianul a atras atenţia că va ataca în primul rând Preşedinţia Coreei de Sud, apoi bazele militare americane din această ţară.


Circa 28.500 de militari americani sunt staţionaţi pe teritoriul sud-coreean.

Armata sud-coreeană va organiza în martie exerciţii militare împreună cu Statele Unite, pe fondul tensiunilor generate de teste nucleare şi balistice efectuate recent de regimul stalinist de la Phenian.

Săptămâna trecută, preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-Hye, a avertizat Coreea de Nord cu acţiuni dure ca reacţie la presupusul test termonuclear efectuat în ianuarie şi la testul balistic din februarie.

Washingtonul şi Seulul au atras atenţia că activităţile militare ale regimului Kim Jong-Un intră în contradicţie cu rezoluţii ale Naţiunilor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.