Regulamentul pentru spaţiile de joacă din Timişoara se modifică: micuţii au voie...

Regulamentul pentru spaţiile de joacă din Timişoara se modifică: micuţii au voie să ţipe fără să fie amendaţi. Ce alte prevederi aberante conţine

1
DISTRIBUIȚI

parcul copiilor02

La finele lunii octombrie a anului trecut, aleşii locali din urbea de pe Bega votau un regulament aberant pentru utilitzarea spaţiilor de joacă din Timişoara. Prevederi precum interzicerea ţipetelor copiilor, prezenţa părinţilor cu afrodisiace pe terenul de joacă sau interdicţia de a înclina leagănul la un anumit unghi lăsau timişorenii cu gura căscată şi stârneau din nou uimirea presei de la nivel central. La acea dată aleşii, în frunte cu şeful Direcţiei de Mediu Adrian Bere şi primarul Nicolae Robu admiteau că unele prevederi sunt aberante, dar totul era pus pe seama grabei de a adopta, din bune intenţii, nişte norme de conduită. Mâine, proiectul aberant va fi repus la vot, pentru a se opera mai multe modificări. Timişorenii însă nu vor avea parte nici de această dată de un regulament normal.

“Elaborarea şi aprobarea în regim de urgenţă a acestui regulament a determinat numeroase neajunsuri şi observaţii din partea societăţii civile, determinate în principal de modalitatea de redactare a unor reglementări. Conducerea Primăriei Municipiului Timişoara, luând act de aceste observaţii a procedat la organizarea unei întâlniri de lucru, în data de 26.11.2015, dedicată îmbunătăţirii regulamentului. Ulterior, prin adresa nr. SC2015-31361/25.11.2015, repartizată spre soluţionare Direcţiei de Mediu, s-a înregistrat şi iniţiativa Domnului Consilier Alfred SIMONIS privind modificarea regulamentului. În acest scop, colectivul de lucru din cadrul Direcţiei de Mediu – Serviciul Spaţii Verzi şi Locuri de Joacă s-a întâlnit în data de 02.12.2015, în vederea revizuirii Regulamentului de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în prezenţa Domnului Consilier Alfred SIMONIS, fiind discutate pe de o parte oportunitatea menţinerii unor reglementări, suprimarea altora, respectiv reformularea unor texte reglementative, astfel încât acesta să corespundă cerinţelor şi aşteptărilor cetăţenilor şi autorităţii locale deopotrivă”, se arată în referatul proiectului.
În ceea ce priveşte interdicţiile, le prezentăm doar pe cele mai importante: „Persoanelor cu vârsta mai mare de 14 ani sau persoanelor a căror greutate corporală (cumulată) depăşeşte 54 de kg le este interzisă utilizarea ehipamentelor de joacă pentru copii!, Suprafaţa de alunecare a toboganului se utilizează de către un singur copil, fiind interzisă utilizarea simultană de 2 utilizatori !, Nu este permisă urcarea pe suprafaţa de alunecare a toboganului în sens invers şi totodată coborârea pe aceasta cu capul înainte!, Este interzis accesul persoanelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise prin lege, precum posesia sau consumul acestora în perimetrul spaţiului de joacă, Este interzis accesul în spaţiul de joacă cu animale de companie, Este interzis accesul, circulaţia sau parcarea bicicletelor, scuterelor, Este interzis accesul, circulaţia sau parcarea bicicletelor, scuterelor, motoretelor, motocicletelor, ATV-urilor, remorcilor, rulotelor sau autovehiculelor în incinta locului de joacă, excepţie făcând accesul cu biciclete, triciclete sau trotinete pentru copii cu vârsta sub 7 ani, însoţiţi de părinţi, Pentru evitarea producerii accidentelor, este interzisă practicarea jocului cu mingea (fotbal, baschet, volei, etc) în incinta spaţiilor de joacă, cu excepţia celor care sunt prevăzute cu terenuri de sport destinate special practicării acestor jocuri, Este interzisă utilizarea la un volum necorespunzător a aparaturii audio, Este interzisă introducerea în incinta spaţiilor de joacă a substanţelor inflamabile, pirotehnice (petarde, pocnitori, artificii, etc.)”.


Trebuie spus că nerespectarea regulilor conduce la aplicarea de sancţiuni. Din grijă pentru obsesiile primarului Nicolae Robu, amenda pentru ruperea florilor din incinta spaţiilor de joacă are o valoare maximă de 2.000 de lei.

1 COMENTARIU

  1. Poate ma puteti ajuta sa ma lamuresc referitor la aleea care traverseaza pe malul Begai Parcul Copiilor, si anume, acea alee face parte din Parcul Copiilor si drept consecinta nu ai voie sa o utilizezi daca ai animal de companie, in lesa bineinteles, sau are regim de alee pietonala, la fel ca si celelalte alei de pe malul Begai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.