Șase marocani, care încercau să pătrundă ILEGAL în România, reținuți de polițiștii...

Șase marocani, care încercau să pătrundă ILEGAL în România, reținuți de polițiștii de frontieră. Ce explicație au avut

0
DISTRIBUIȚI

4711m

Un număr de 6 marocani au fost depistaţi la frontiera de sud-vest a României. Aceștis au fost prinși în zona Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pe fâșia verde.

”În cursul nopţii de 18 februarie poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, şase persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.


Imediat, patrulele de supraveghere din cadrul aceluiaşi sector împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au intervenit şi reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări”, informează Roxana Costache, reprezentanta Poliției de Frontieră Timișoara.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbații, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, sunt cetăţeni din Maroc, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei şase marocani urmând sa fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş. Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.