SCANDAL la Universitatea de Agronomie din Timișoara: observatori trimiși de Ministerul Educației...

SCANDAL la Universitatea de Agronomie din Timișoara: observatori trimiși de Ministerul Educației să supravegheze alegerile pentru funcția de rector de astăzi UPDATE Cine este noul rector

0
DISTRIBUIȚI

usamvb 1 p

Haos la Universitatea de Agronomie din Timișoara. Ministerul Educației a trimis șase observatori să supravegheze alegerile pentru funcția de rector al instituției, care se desfășoară astăzi, după ce sindicaliștii au semnalat o serie de nereguli. Mai mult, sindicatul din cadrul universității timișorene a cerut în instanță anularea tuturor alegerilor din interiorul instituției, inclusiv pe cele de astăzi.

Sorin Bungescu, liderul Sindicatului din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, ne-a declarat că problemele au apărut încă de la primele alegeri interne, în urmă cu câteva luni. „În primul rând, am observat că unii candidați la Senat, la consiliu, au făcut parte și din comisia electorală, de organizare a alegerilor. Cum vine asta? Eu candidez și eu îmi număr voturile? Am trimis un memoriu Ministerului Educației în care semnalam aceste nereguli, în urmă cu trei săptămâni.


Am solicitat universității să avem și noi, sindicatul, observatori la alegeri, nu ni s-a acceptat. De asemenea, am cerut să se schimbe membri comisiei electorale care au și candidat la diferite funcții”, ne-a spus Sorin Bungescu.

Potrivit liderului de sindicat din Universitatea de Agronomie din Timișoara, în urma neregulilor sesizate, Ministerul Educației a luat decizia de a trimise șase observatori pentru a supraveghea alegerile pentru funcția de rector, care se desfășoară astăzi. Bătălia se dă între doi candidați: Cosmin Popescu și Radu Șumălan. Paul Pîrșan, actualul rector, a anunțat că nu mai candidează. Aproximativ 315 persoane sunt așteptate la urne pentru a alege noul rector.

„Noi cerem în instanță anularea tuturor alegerilor, inclusiv a celor de astăzi, din cauza neregulilor pe care le-am observat. Săptămâna viitoare începe procesul, membri comisiei electorale care nu au îndeplinit criteriile sunt și acum. Noi am dorit un singur lucru: să se respecte legea, nu suntem de partea niciunui candidat”, a conchis Sorin Bungescu.

UPDATE Noul rector al Universității de Agronomie este Cosmin Popescu, decanul Facultății de Agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.