Se caută părinți de împrumut pentru micuții abandonați din Timiș. Ce condiții...

Se caută părinți de împrumut pentru micuții abandonați din Timiș. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să urmezi cursul de asistent maternal profesionist

0
DISTRIBUIȚI

copii10_resize-640x426

Locuitorii din județul Timiș care-și doresc să devină părinți de împrumut pentru micuții abandonați de părinți sunt așteptați să se înscrie la un nou curs de formare a asistenților maternali profesioniști. Acesta este organizat gratuit de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Potrivit reprezentanților instituției, asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.

Persoanele interesate sunt așteptate să depună o cerere de evaluare la sediile DGASPC Timiș din Timișoara sau Lugoj până în data de 31 martie.


Cererea trebuie să cuprindă și motivația pentru care dorește să devină asistent maternal profesionist. După ce această cerere va fi depusă, angajați ai DGASPC Timiș vor merge în vizită la domiciliul candidatului, vor avea loc discuții cu membrii familiei, vecini, prieteni și va fi realizată și o evaluare psihologică. Doar după ce persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii acestui atestat vor putea fi angajate.

Cursurile de formare profesională au o durată de minim 60 de ore, iar persoanele care doresc să le urmeze trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Printre acestea se numără să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 55 ani sau să aibă studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat sau școală profesională. Conform legii, nu pot deveni asistenți maternali profesioniști persoanele care au suferit o condamnare, au fost decăzuți din drepturile părintești sau al căror copil a fost declarat abandonat sau suferă de boli cronice transmisibile și boli psihice. Mai multe informații pot fi obținute la numerele de telefon 0256-490 281, 494 030, interioare 111 şi 180, respectiv, pentru zona Lugoj – 0256-336 788.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.