Senatorul Varujan Vosganian despre Legea defăimării: „Nu cred că o astfel de...

Senatorul Varujan Vosganian despre Legea defăimării: „Nu cred că o astfel de lege îngrădeşte în niciul fel libertatea de opinie şi libertatea presei”

0
DISTRIBUIȚI

varujan vosganian

Senatorul ALDE Varujan Vosganian a fost prezent astăzi la Timişoara, acolo unde a donat recent înfiinţatei biblioteci ALDE volumul său intitulat „Cartea Şoaptelor”. În cadrul unei conferințe de presă susținute alături de copreședintele filialei Timiș, Petru Ehegartner, Vosganian a comentat, la cererea presei locale, despre Legea defăimării.
„În legătură cu această lege a defăimării sociale cred că este vorba mai ales de modul incalificabil în care se califică grupurile sociale şi nu persoanele. Eu am două opinii. Prima că s-a mers deja prea departe în această privinţă şi că dezbaterea publică a coborât foarte mult. În al doilea rând nu sunt foarte convins că acest lucru se poate rezolva printr-o lege, ci mai degrabă prin emancipare şi educaţie.


De aceea cred că legea aceasta a defăimării va aduce mai degrabă prejudicii de imagine pentru iniţiator decât efecte reale pentru societate”. Cu toate că este convins că legea nu va fi utilă, senatorul a declarat că nu poate spune concret că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu va susţine noul act legislativ. „Va trebui să vedem în ce măsură ea afectează libertăţile individuale. Dacă ea va fi limitată numai la a sancţiona jignirile colective ale grupurilor sociale atunci cred că ea va funcţiona ca o măsură de igienizare şi ar putea să fie potrivită. (…) Nu cred că o astfel de lege îngrădeşte în niciul fel libertatea de opinie şi libertatea presei. Nu cred că o astfel de lege trebuie considerată ca o îngrădire a libertăţii jurnalistului român”, a adăugat senatorul.

Vosganian a precizat că dacă o astfel de lege ar fi existat pe vremea când preşedintele Traian Băsescu i-a spus medicului care l-a salvat că este singurul armean bun, ea ar fi fost utilă. Senatorul Petru Ehegarter a completat şi el că în domeniul audio-vizualului există anumite reglementări, dar în spaţiul virtual nu există nicio limită. „Mediul virtual este mai agresiv acum decât audio-vizualulpentru că 80% din tineri au acces la smartphone şi internetul este mai la îndemână decât televizorul. (…) E o discuţie puţin mai elaborată şi cred că formularea asta fără a putea ajunge să credem că reprezintă o îngrădire a libertăţii de opinie şi exprimare poate fi un lucru bun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.