Sorin Ionescu a criticat la PRESSALERT LIVE clasa politică: „Societatea civilă e...

Sorin Ionescu a criticat la PRESSALERT LIVE clasa politică: „Societatea civilă e dezgustată”. Ce părere are despre limbajul primarului Robu VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sorin ionescu (3)

Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean din Timișoara și membru PSD, a criticat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, clasa politică din România, dar și limbajul primarului Nicolae Robu, din ultima perioadă, care se războiește cu pesediștii, după ce viceprimarul Traian Stoia a votat bugetul orașului.

Astfel, Sorin Ionescu a ținut să precizeze că s-a înscris în PSD în urmă cu 16 ani și nici nu are de gând să plece din partid pentru că „nu pot fi de acord cu traseismul politic”. În ceea ce privește limbajul folosit de politicienii din Timișoara, în ultimele zile, directorul Colegiului Bănățean a declarat că „este unul destul de dur, mai ales pentru un oraș precum Timișoara. Mi-ar fi plăcut ca discursul politic, mai ales că se apropie campania electorală, să fie bazat pe proiecte, pe teme legate de viitorul acestui oraș. Pentru un oraș care se dorește capitală culturală europeană, are intelectualitate de foarte bună calitate, mesajele ar trebui să fie legate de proiecte, de strategie. Ar fi interesant să aud două teme în campanie: cum explicăm creșterea numărului de bolnavi în județul nostru și de ce de 20 ani nu avem un spital și câteva școli la nivel european”.

Totodată, directorul Colegiului Bănățean propune ca temele abordate de politicieni, mai ales că se apropie campania electorală, să fie mai bine ancorate spre realitățile orașului.
Sorin Ionescu a criticat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, și clasa politică din România.


„Societatea civilă, per ansamblul ei, este dezgustată de clasa politică. Coborârea mesajului politic duce la creșterea gradului de dezgust a generației tinere față de clasa politică. Politicienii ar trebui să fie expresia civilizată a societății din care fac parte. Sper ca într-un oraș ca Timișoara să putem găsi un limbaj civilizat. De ce să nu recunoaștem că Timișoara are câteva probleme fundamentale: sistemul sanitar și educațional. De ce să nu stăm la masă și să vedem cum vor arăta spitalele și școlile peste zece ani. Care e strategia de dezvoltare a Timișoarei pe următorii 50 de ani?”, s-a întrebat retoric Sorin Ionescu.

Directorul Colegiului Național Bănățean mai consideră că politicienii din Timișoara ar trebui să fie suficient de maturi astfel încât să discute despre problemele orașului, și nu să se jignească și să folosească un limbaj „suburban”. Sorin Ionescu crede că întreaga clasa politică din România are o problemă și ar trebui să se schimbe. „Este obligatoriu ca toate partidele politice să se reformeze. Nu trebuie să mărim prăpastia dintre cetățeni și politicieni. Aceste partide riscă să dispară, la fel cum s-a întâmplat în diferite țări europene, unde au dispărut partide tradiționale. Dacă nu vom fi în stare să venim cu un alt tip de mesaje, vom putea ajunge acolo cu toții”, a conchis Sorin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.