Spitalul Municipal Timișoara oferă sprijin femeilor mutilate de cancerul la sân. Câți...

Spitalul Municipal Timișoara oferă sprijin femeilor mutilate de cancerul la sân. Câți bani au fost alocați pentru reconstrucții mamare gratuite

0
DISTRIBUIȚI

cancer la san

Femeile din vestul țării, mutilate de operațiile în urma cărora viața le-a fost salvată, după ce au fost diagnosticate cu cancer la sân, pot beneficia de o reconstrucție mamară gratuit în două spitale din Timișoara. În 2015, Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului Județean Timișoara era singura din Banat inclusă în programul gratuit de reconstrucție mamară cu silicon derulat de Casa Națională de Sănătate.

Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a anunțat că, de la începutul acestui an, și unitatea medicală pe care o conduce a fost inclusă în acest program național.


„Am primit 46.000 lei pentru programul de reconstrucție mamară. Acum trebuie evaluată procedura pentru proteza mamară și tot ceea ce ține de costurile pentru această intervenție mamară, pentru că nu numai proteza mamară este cea care impune costuri. Pentru noi este un prilej de bucurie pentru că în afara operației mutilante, iată că a venit vremea ca și în spitalul municipal să asigurăm și reconstrucția sânului, care este cu un impact pozitiv moral asupra pacientei și de tot ceea ce ține practic de recuperare și reinserție socială. Este primul an în care noi suntem incluși în programul național de reconstrucție mamară și este un lucru care pe mine mă bucură foarte mult”, ne-a declarat Octavian Mazilu.

În cazul în care Ministerul Sănătății nu ar fi derulat programul gratuit de reconstrucție mamară cu silicon, după mastectomie, femeile ar fi trebuie să plătească mii de euro la privat pentru o astfel de intervenție, pentru că în spitalele de stat nu se pot realiza operații estetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.