Start NEGATIV în play out pentru BC SCM Timișoara. Ce șansă de...

Start NEGATIV în play out pentru BC SCM Timișoara. Ce șansă de a reveni au irosit bănățenii pe terenul lui Phoenix

0
DISTRIBUIȚI

bc timisoara steaua (14)

Faza a doua a campionatului, lupta pentru salvare, nu a început bine pentru ”Leii din Banat”. BC SCM Timișoara a fost depășită cu 80-76 la Galați de nou promovata Phoenix. Echipa pregătită de Nenad Mandic a revenit pe poziție retrogradabilă după un meci în care a fost aproape de o revenire spectaculoasă.

BC Timișoara începea play out-ul cu o ușoară presiune datorită rezultatelor trupelor de lângă ea. Atât Piteștiul, cât și Gaz Metan, au obținut victorii importante, cu Energia, care a folosit juniorii din cauza unui protest (scor 108-40!), respectiv Dinamo.

Fără probleme medicale, ”leii” au abordat jocul de la Galați în formula: Djapa, Jeremic, Veselinov, Dundjerski și Milencovici. Pe parcursul jocului bănățenii au ”rotit” mai des cu Warren, Zivanovic și Toth. Meciul s-a desfășurat și în cuplaj, după cel de handbal, unde victorioși au fost timișorenii de la Poli în fața lui Danubius.

Clasați mai sus în tabelă, moldovenii au început mai bine și după ce au avut +12 pe tabelă au încheiat primul sfert în avantaj: 21-14.


Sfertul 2 a fost mai echilibrat, ecartul gazdelor spulberându-se după câteva minute (24-24). Totuși, tot Phoenix-ul a răsărit în avantaj după un scurt -2 cauzat de Dundjerski. 45-37 a fost scorul pauzei. Apoi, sfertul al treilea s-a scurs în favoarea Galațiului. Trița lui Pîrlog pentru 63-44 părea să însemne o nouă luptă câștigată de Galați în fața BCT-ului. Timișorenii au reușit apoi o revenire aproape fantastică, un parțial de la -16 la -4 care i-a readus în meci. În trei rânduri Jeremic și compania au adus echilibrul pe tabelă și finalul avea să fie ”de foc”.

Din păcate ultimul minut de joc nu a decurs deloc favorabil baschetbaliștilor alb-violeți. Aceștia nu au mai reușit decât trei puncte în comparație cu cele șase ale Galațiului, câștigător încă o dată, acum cu 80-76. Astfel, după prima rundă de play out BC SCM Timișoara nu se regăsește într-o postură confortabilă, a căzut din nou pe loc retrogradabil, la o victorie în spatele argeșenilor.

Pentru ”lei” cel mai bun marcator a fost azi Mladen Jeremic (18 puncte). Urmat dintre colegi de Djapa (17), Dundjerski (15), Milencovici (9), Toth (8), Zivanovic (5) și Warren (4). Yaroslav Lemyk, 23 puncte, a fost principalul realizator al lui Phoenix și al partidei. Următorul meci pentru BC Timișoara va fi pe teren propriu în compania lui Gaz Metan (27 februarie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.