Statistici ÎNFIORĂTOARE. Un copil cu leucemie sau cancer MOARE la Timișoara în...

Statistici ÎNFIORĂTOARE. Un copil cu leucemie sau cancer MOARE la Timișoara în fiecare lună. Care este rata de supraviețuire

0
DISTRIBUIȚI

copil cancer

Micuți din întreaga țară diagnosticați cu două boli crunte, cancer și leucemie, sunt tratați, anual, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, cel mai mare din vestul țării. Asta și pentru că în capitala Banatului funcționează un centru de transplant de celule stem, dar și singurul centru din România în care se pot diagnostica complet leucemiile.

Medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al unității medicale, a declarat că, anual, la Spitalul de Copii din Timișoara sunt diagnosticate între 70 și 80 de cazuri oncologice noi.


„Vin copii din absolut toate județe țării, marea majoritate a lor sunt din zona de vest. Cazuri individuale, adică copii bolnavi de cancer care au fost diagnosticați în anul în curs sau în anii trecuți, sunt aproximativ 350 pe an, care stau internați la noi. Rata de supraviețuire globală este mult mai bună decât la adulți, cam de 80%. În anumite forme de leucemie, chiar peste”, a explicat Mihai Gafencu.

Din păcate, potrivit statisticilor furnizate de reprezentanții Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, din Timișoara, un micuț cu cancer sau leucemie moare o dată pe lună. Secția de Onco-Hematologie Pediatrică a unității medicale are 33 de paturi, iar în Centrul de Transplant Medular se află opt paturi de adulți și copii. Din păcate, cele două secții duc o lipsă acută de medici, o parte din ei au plecat la muncă în străinătate, din cauza salariilor prea mici primite în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.