Stranierii Timișoarei s-au transformat în ”Stejari” de bază. Ce jucători de la...

Stranierii Timișoarei s-au transformat în ”Stejari” de bază. Ce jucători de la Saracens RCM au fost anunțați titulari cu Rusia

0
DISTRIBUIȚI

12367084_1046695035387807_2054043136_n

România se pregătește pentru al treilea duel din Cupa Europeană a Națiunilor. Mâine, ”Stejarii” înfruntă Rusia la Iași cu nu mai puțin de opt jucători de la Timișoara Saracens RCM în echipa de start. Dintre aceștia trei au origini în emisfera sudică. După Paula Kinikinilau, prezent la Mondiale, și Steve Shennan, cu un debut fulminant împotriva Portugaliei, în echipa standard a reapărut și sud-africanul Jody Rose.

Criteriul de rezidență îi poate aduce în lotul național pe ”exoticii” din Banat și nu numai după trei ani de zile. Timișoara domină acum rugby-ul național și la acest capitol.


Are cei mai mulți ”stranieri” oferiți ”Stejarilor”. Româna a început Cupa Europeană a Națiunilor cu victorii împotriva ibericelor Portugalia și Spania. În jocul cu lusitanii Stephen Shennan a fost vioara întâi, realizând două eseuri. După ce Kinikinilau a fost om de bază în Anglia, România se bazează din nou și pe Jody Rose, acesta a fost prezent alături de Randall Morrison în lotul național și înainte de CM și mai are o prezență pentru ”Stejari”.

Ceilalți jucători selecționați de la ”sarazini” pentru duelul cu Rusia sunt deja consacrații Vali Popârlan, Stelian Burcea, Vali Calafeteanu, Mădălin Lemnaru, Eugen Căpățână și Cătălin Fercu, dacă îl considerăm pe ultimul deja revenit în Banat. Partida România – Rusia se dispută mâine, de la ora 14.00 (Dolce Sport 1), la Iași.

Primul XV al României cu Rusia:

1. Constantin Pristaviță, 2. Otar Turashvili, 3. Horațiu Pungea, 3. Johan Van Heerden, 5. Valentin Popârlan, 6. Viorel Lucaci, 7. Mihai Macovei (C), 8. Stelian Burcea, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Jody Rose, 11. Stephen Shennan, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu. 

Rezerve: 16. Eugen Căpățână, 17. Mihai Dico, 18. Paul Rusu, 19. Marius Antonescu, 20. Andrei Gorcioaia, 21. Tudorel Bratu, 22. Florin Ioniță, 23. Sabin Strătilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.