TELENOVELA din PSD Timiş, cu Robu, Stoia şi Răducanu în roluri principale

TELENOVELA din PSD Timiş, cu Robu, Stoia şi Răducanu în roluri principale

1
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

A trecut deja mai bine de o săptămână de la votul bugetului Timişoarei în plenul consiliului local. Practic, CLT a fost scindat în două: de o parte au fost liberalii care au văzut şi ei la fel ca noi toţi bugetul publicat abia miercurea trecută – adică cu doar o zi înainte de dezbaterea publică unde toţi vorbitorii au fost dojeniţi de profesorul Nicolae Robu – dar care liberali au votat fără comentarii opera şefului, iar de cealaltă parte au fost pesediştii şi independenţii care au avut pretenţii „aberante”: au vrut amendamente pentru proiecte pe care le-au promis electoratului lor şi au cerut tăieri de bani de la capitolul de studii de fezabilitate, încurcându-l pe primarul Nicolae Robu în strategia de a începe măcar pe foaie proiectele promise în 2012.

Urmările le ştim cu toţii. Propunere de excludere a lui Stoia din partid, demisie de onoare din partea preşedintelui PSD Timişoara Sebastian Răducanu. Personal nu înţeleg deloc demisia domnului Răducanu. Iniţial, am crezut că e vorba de imposibilitatea de a-l da afară pe Traian Stoia din partid. Apoi, când preşedinţia organizaţiei a fost preluată de Florin Bîrsăşteanu, om care trebuie spus că va fi candidatul PSD la Primăria Timişoara pentru alegerile din 2016, şi am aflat că Stoia va fi exclus, nu am mai înţeles nimic.


Deduc deci că Răducanu a demisionat nu pentru a trage un semnal de alarmă despre clasa politică, ci pentru a scăpa de o postură în care nu se mai regăsea şi că acest context al votului dat de Stoia pro bugetului a fost doar un pretext. Oricum, o carte bine jucată de politicianul Răducanu, despre care am spus mereu că are stofă. Deocamdată, cartea a fost jucată însă degeaba, dacă o pun în balanţă cu faptul că un preşedinte de organizaţie ar fi trebuit să stea să îşi asume răspunderea sau să îşi ducă mandatul până după alegeri, în opinia mea.

Nici votul dat de Traian Stoia nu merită trecut cu vederea. Au existat o serie de acuze privind încercarea PSD de a limita libertatea de exprimare. Acuze care vin din partea unor liberali care se tem să ridice ochii din foi când şeful Robu ţipă în calitate de invitat în CLT. E ridicol! Se spune că Traian Stoia şi-ar fi negociat amendamentele, motiv pentru care a ales să voteze acel buget şi că era normal să îl voteze fiind parte din executivul PMT. Era la fel de normal ca domnul Stoia să nu voteze, dat fiind faptul că a ajuns parte din acel executiv primind un vot ca ales al PSD, partid pe care nu trebuia să îl trădeze. Şi totuşi, votul lui Stoia şi reacţiile lui Robu au ajutat PSD într-un mod pe care pesediştii nu îl admit, dar de care se bucură. Dacă bugetul ar fi picat, PSD ar fi fost făcut terci de furia mediatică a primarului Nicolae Robu, iar după cum am spus de multe ori, PSD tace şi iar tace când are parte de atacuri, deci ar fi fost incapabil să se apare cum trebuie. În al doilea rând, exlcuderea lui Stoia şi demisiile de onoare vin să pună într-o nouă lumină PSD Timiş. Teoretic, o lumină a demnităţii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.