Teza de doctorat a europarlamentarului Cristian Bușoi, luată la puricat de Universitatea...

Teza de doctorat a europarlamentarului Cristian Bușoi, luată la puricat de Universitatea de Medicină din Timișoara. Ce spune rectorul instituției

1
DISTRIBUIȚI

cristian busoi 11

Europarlamentarul Cristian Bușoi este suspectat că ar fi plagiat teza de doctorat, pe care a susținut-o în cadrul școlii doctorale a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. După ce un reprezentant al Societății Academice din România a făcut o sesizare universității timișorene, UMF a luat la puricat teza de doctorat a europarlamentarului.

Marius Raica, rectorul Universității de Medicină din Timișoara, a declarat, astăzi, că „universitatea, la ora actuală, evaluează teza conform cerințelor pe care le-au solicitat organizațiile Societatea Academică Română și Societatea pentru Universități Curate.


Universitatea are de dat un răspuns în termen de o lună. Este o adresă care a venit doar la Comisia de Etică a universității. Solicitările de transmitere a tezei în format electronic le-am executat, au fost trimise la toate centrele, este un document public, transparent, nu e niciun fel de problemă”.

Rectorul Universității de Medicină din Timișoara a mai precizat că instituția pe care o conduce are, din anul 2013, un soft de plagiat performant, care este aplicat tuturor tezelor de doctorat și la 10% din lucrările de licență. „De asemenea, toți colegii noștri care doresc să-și verifice lucrările originale înainte de publicare au acces gratuit la acest program. În plus, este important de știut că nu sunt obligați să o facă, plagiatul este o treabă pe persoană fizică. La tezele de doctorat nu am avut cazuri de plagiat de când este aplicat acest sistem”, a conchis Marius Raica.

Cristian Bușoi a susținut teza de doctorat „Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție” în anul 2010, în cadrul școlii doctorale a universității timișorene, avându-l drept coordonator pe profesorul universitar Cristian Vlădescu. Europarlamentarul care va candida la primăria Capitalei, și-a început ascensiunea politică la Timișoara unde a deținut funcția de președinte al tineretului liberal.

1 COMENTARIU

  1. Cam disperoiu moaca lui busuloi! dacă stătea cumintel pe la scoală, sa mai studieze nu sa se arunce în puulitica ca prosttu!de, banii si puterea nu aduc fericirea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.