Timişoreanul K-lu a fost nevoit să îşi retragă piesele în care promovează...

Timişoreanul K-lu a fost nevoit să îşi retragă piesele în care promovează valori cinematografice româneşti

6
DISTRIBUIȚI

klu

Binecunoscutul DJ şi producător muzical timişorean K-lu a avut parte de o surpriză cât se poate de neplăcută fiind nevoit să îşi închidă canalul de Youtube. „Dragi prieteni, am fost nevoit să închid canalul de Youtube unde se aflau acele materiale video făcute din pasiune pentru filmul românesc. Am făcut acele video-uri fără nici cea mai mică intenţie de a leza pe cineva şi totuşi, din păcate, am adus daune morale familiei unui celebru actor de la noi.


Sunt foarte afectat de situaţie şi momentan o să iau o pauză legat de promovarea valorilor cinematografice româneşti“, spune artistul timişorean. K-lu este un artist apreciat în mod special pentru promovarea valorilor cinematografice şi deseori include în piesele sale sample-uri din filme românești celebre. Înzestrat cu un stil unic al tehnicilor de turntablism, el a lansat primul album “Chestii, socoteli” în anul 2013. În luna martie a anului trecut, K-lu a lansat primele piese în limba engleză – “It’s about Time” și “Like This” pe compilația cu numărul #7 a casei de discuri Fused Funk din Marea Britanie. Una din piesele albumului lui de debut a fost inclusă şi în coloana sonoră a documentarului intitulat „13 shades of Romanian“, realizat de Anda şi Dragoş Teglaş, un documentar – replică la documentarul „Vin Românii“ care prezintă poveşti de succes ale unor români care trăiesc peste hotare.

6 COMENTARII

  1. HAHAH
    promoveaza valori cinematografice romanesti
    bine bine, nu zic
    dar mai degraba se promoveaza pe el cu ideile lui nastrusnice
    neplatind pretul drepturilor de autor
    smecherie..
    in rest, pune aceasi muzica basita pentru copii de 15-18 ani. cam aia e zona lui.

    • Draga Ion,
      Esti un tampit care vorbeste in necunostinta de cauza. Aceste filme au apus de mult si nimeni in afara de CNC nu detine drepturile, acesti actori au jucat in perioada comunista, singura rasplata pe care o primeau era leafa. Ei nu detin share holding (actiuni) la aceste productii pentru ca pe acea vreme nu exista business, era totul al statului. Nu e ca si cum K-lu ar fi avut ceva de castigat din asta, mai degraba spus copii aia basiti de care zici tu sa stie cine sunt acesti actori ai Romaniei intr-un context pe care il inteleg decat sa nu stie deloc, se aplica si pe o scara mai larga internationala. Drepturile de autor sunt detinute de regula de casa de productie nu de actori, ei isi cedeaza drepturile de autor contra cost la fel cum tu vinzi cartofi in piata si nu esti autorul cartofului.

      La comentat aiurea sunteti toti buni in tara asta, de asta suntem o tara de inapoiati si de lenesi, pentru ca ne folosim energiile cu negativisme si comentarii imbecile. Sunt curios ce produci tu?! Sau am avut sperante prea ridicate ca esti producator de cartofi?

  2. Ce dinozauri ! In loc sa zica mersi ca i-a scos cineva din irelevanta si i-a facut cunoscuti unui public tanar. Poate se intreba un pusti de 15 ani cine e dem radulescu ?!

    • hai totusi sa nu exageram. nu erau niste anonimi pana sa apara k-lu. mai degraba k-lu era un anonim pana „de curand”.

      una peste alta este un caz nefericit 🙁 nu exista castig de nicio parte 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.