Timișorenii, încurajați să fie alături de copiii bolnavi de cancer. Cum îi...

Timișorenii, încurajați să fie alături de copiii bolnavi de cancer. Cum îi ajută o mână de voluntari să facă față durerii

0
DISTRIBUIȚI

asociatia little people

31 de voluntari cu inimă mare, printre care și tineri care au ieșit învingători din lupta cu cancerul sau leucemia, încearcă să aline suferința micuților din vestul țării diagnosticați cu aceste boli crunte. Doar în anul care tocmai a trecut, aproape 250 de micuți cu cancer sau leucemie, care au fost internați la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, au fost implicați într-o serie de activități terapeutice, realizate în camera de joacă a Secției de Onco-Hematologie de voluntarii Asociației Little People.

„Din 2010 suntem prezenți la Timișoara și realizăm acțiuni terapeutice zi de zi în Spitalul de Copii, pe Secția de Onco-Hematologie, între orele 16.00 – 18.00.


Prin aceste activități, copiii înțeleg mai multe despre procedurile medicale, se acomodează cu mediul de spital, învață să aibă un stil de viață sănătos, învață mecanisme prin care să facă față durerii. Doar în 2015 am lucrat cu 248 de pacienți, la Timișoara”, ne-a spus Laura Răducan, voluntar în cadrul Asociației Little People.

O parte din membri ONG-ului au încercat, în acest sfârșit de săptămână, să-i convingă pe timișoreni, la Iulius Mall, să fie alături de ei și activitățile terapeutice pe care le realizează la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Astfel, de la un stand amplasat în complexul comercial, oamenii au putut cumpăra bandane sau alte produse. De asemenea, timișorenii au fost încurajați să poarte o bandană în semn de solidaritate cu cei care luptă zi de zi cu cancerul. „Prin donațiile pe care le realizează, oamenii vor susține programul zilnic de suport pe care-l desfășurăm la spitalul de copii din Timișoara. Totodată, în data de 4 februarie am lansat campania „2 euro SMS”, prin care încurajăm comunitatea să ne susțină trimițând un sms la numărul 8844 cu textul CANCER”, a mai precizat Laura Răducan.

Astăzi este marcată în întreaga lume Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului la Copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.