Timişorenii, PROTEST împotriva deciziei Primăriei Timişoara de a eutanasia câinii vagabonzi. Când...

Timişorenii, PROTEST împotriva deciziei Primăriei Timişoara de a eutanasia câinii vagabonzi. Când vor ieşi în stradă

1
DISTRIBUIȚI

caini

Decizia emisă de primarul Nicolae Robu prin care, în Timişoara, poate începe oficial eutanasierea câinilor vagabonzi continuă să genereze revoltă în rândul iubitorilor de animale, dar şi al ONG-urilor care se ocupă de protecţia acestora. Nu mai puţin de 580 de câini se află momentan în adăposturile Danyflor, iar unica lor şansă la viaţă rămâne adopţia prin preluare din adăpost sau adopţia la distanţă.

eutanasiere

Viceprimarul Dan Diaconu a declarat pentru deBanat.ro că „vom începe cu animalele bătrâne și bolnave.


Nimeni nu-și dorește să ajungă în situația de a eutanasia câinii, dar procedura poate fi suspendată numai dacă se intensifică ritmul adopțiilor. Există și varianta adopției la distanță, în care cineva își asumă plata cheltuielilor de întreținere ale câinelui, care nu mai sunt suportate de la bugetul local. Lucrul ăsta (eutanasierea – n.r.) se întâmplă în toată România, nu este o situație unică. Legea nu mai permite, și este precizat expres, sterilizarea și lăsarea în teritoriu a animalelor”. Însă având în vedere că timişorenii nu se înghesuie să ia acasă câini comunitari, iar adopţia la distanţă costă nu mai puţin de 350 de lei pe lună, în condiţiile în care în alte oraşe precum Bucureşti tarifele sunt sub 100 de lei, sunt şanse mari ca majoritatea câinilor din adăpost să fie ucişi. Pentru a împiedica Primăria Timişoara să pună în aplicare decizia, iubitorii de animale au stabilit deja o dată la care se vor strange în faţa instituţiei de pe Loga pentru a protesta.

“În 24 februarie, la ora 20:00, ne plimbăm în fața primăriei Timişoara pentru salvarea câinilor de la moarte!! După cum ştiți primăria a decis să eutanasieze câinii din adăpostul Danyflor! Nu putem lăsa decizia în mâna unui singur om, care prin dispoziție de primar crede că are drept de viață şi de moarte! Fiind uniți le arătăm că nu suntem puțini. Ne vedem miercuri la ora 20:00”, au scris iniţiatorii protestului pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.