Traian Stoia a contestat decizia de EXCLUDERE din PSD Timiş. Ce proceduri...

Traian Stoia a contestat decizia de EXCLUDERE din PSD Timiş. Ce proceduri anunţă social-democraţii

1
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL27_resize stoia

Decizie surpriză a fostului pesedist Traian Stoia, care a contestat decizia prin care a fost exclus din PSD. Vă reamintim că Stoia și-a pierdut calitatea de membru PSD, după ce a votat pentru adoptarea bugetului local al Timișoarei, cu toate că grupul PSD a decis să boicoteze votarea bugetului pe motiv că ar fi prea mulți bani alocați pentru studii de fezabilitate și că Secțiunea de Funcționare avea minusuri la alocările pentru Colterm și RATT. La câteva zile distanță de votul din CLT, președintele PSD Timișoara, Sebastian Răducanu, și liderul de grul al consilierilor PSD Timiş, Alfred Simonis, demisionau în semn de protest față de gestul lui Stoia. Decizia de excludere a viceprimarului a fost adoptată de organizația PSD Timișoara, sub conducerea noului președinte, Florin Bîrsășteanu și a devenit definitivă prin votul dat de Biroului Permanent Județean Timiș vinerea trecută.

Purtătorul de cuvânt al PSD Timiș, Lucian Ursulețu a declarat pentru PRESSALERT.ro că „domnul Traian Stoia a contestat decizia Biroului Permanent Județean de excludere a domniei sale din partid.


Este foarte important de menționat că această decizie rămâne în vigoare în ciuda contestației, iar domnul Stoia este în continuare exclus din partid. Urmează ca zilele viitoare să aibă loc o ședință a Comisiei de integritate și arbitraj pentru a se discuta contestația depusă de domnul Stoia. Domnia sa va primi un răspuns, după cum este statutar, iar în cazul în care este nemulțumit se poate adresa Comisiei de integritate de la București. Trebuie spus că și Sorin Grindeanu, actualul președinte al PSD Timiș, a fost suspendat în anul 2011 din funcțiile de președinte al organizației de Timișoara și președinte executiv al PSD Timiș și a fost repus pe funcție de la București. Cu toate acestea, CLT ar trebui să ia act de excluderea lui Stoia și să voteze un nou viceprimar. O situație similară s-a mai înregistrat și atunci când Sorin Cociobea a fost exclus din PSD Timiș și și-a pierdut calitatea de consilier județean, locul lui fiind luat de Balint Petrescu de la PNL, în ciuda faptului că Sorin Cociobea este în plin proces cu CJT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.