Transparența decizională, respectată în proporție de doar 6% la Primăria Timișoara. Cine...

Transparența decizională, respectată în proporție de doar 6% la Primăria Timișoara. Cine spune asta și de ce a fost acționată în judecată municipalitatea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ada cean

Primăria Timișoara are o mare problemă: transparența decizională. care nu este respectată așa cum ar trebui. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanții partidului M10 Timiș, care pregătesc o analiză concretă cu privire la respectarea transparenței decizionale în Primăria Timișoara, în perioada iulie – decembrie 2015. De asemenea, invitată în emisiunea PRESSALERT LIVE din această seară, Ada Cean, președintele interimar al M10 Timiș, a dezvăluit că municipalitatea a fost acționată în judecată din cauza deciziei de a interzice bicicliștii în centrul Timișoarei.

„Avem o comisie de avocați care a constatat că există anumite probleme în ceea ce privește avizul de la comisia de circulație privind interzicerea bicicliștilor în centrul Timișoarei.


Noi considerăm că acel aviz e unul abuziv și cerem în instanță anularea lui. Am acționat în judecată Primăria Timișoara pentru contestarea deciziei”, a precizat Ada Cean, la PRESSALERT LIVE.

Președintele interimar al M10 Timiș s-a plâns de faptul că Primăria Timișoara nu este transparentă. „Am descoperit că administrația din Timișoara are o problemă la capitolul transparență decizională. În principal, o administrație trebuie să fie transparentă. Este regretabil că nu poți să te documentezi cu privire la modul de cheltuire al banului public direct de pe site-ul primăriei, de exemplu, trebuie să depui cereri peste cereri și solicitări”, a mai precizat Ada Cean.

Nicolae Robu a fost criticat, în această seară, și pentru activitatea intensă pe care o are pe Facebook. „Lumea nu se conduce de pe Facebook. Este un site de socializare bun și util, dar lucrurile serioase nu se fac pe Facebook. Vom da drumul, în cel mult două săptămâni, unei analize concrete cu privire la respectarea transparenței decizionale. La Primăria Timișoara, aceasta este respectată în proporție de 6%. Cred că acest lucru spune foarte multe. Lipsa transparenței duce la cheltuirea ineficientă a banului public, la o informare proastă a cetățenilor. Pe Nicolae Robu ar trebui să-l intereseze aceste lucruri, pentru că Timișoara nu e a primarului, ci a cetățenilor care locuiesc aici, care plătesc taxe din munca lor”, a mai afirmat Ada Cean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.