TUPEU fără limite: primarul Nicolae Robu a interzis accesul presei la dezbaterea...

TUPEU fără limite: primarul Nicolae Robu a interzis accesul presei la dezbaterea cu preşedinţii consiliilor de cartiere pe bugetul din acest an. Ce acuzaţii au adus participanţii

1
DISTRIBUIȚI

robu-urla-microfon-clt

Primarul Nicolae Robu întrece orice limită atunci când vine vorba de libertatea de expresie a presei, dar şi dreptul jurnaliştilor de a informa. Urmare a dezbaterii de joi, de la Primăria Timişoara, când aleşii locali, alături de cetăţenii interesaţi s-au întâlnit să dezbată modul în care a fost împărţit bugetul publicat mircuri pe site-ul PMT, şeful Comisiei de buget, Bogdan Herzog, a anunţat pentru astăzi o dezbatere alături de colegii săi din comisie, la care au fost invitaţi şi preşedinţii consiliilor de cartier. De îndată ce reporterul PRESSALERT.ro a ajuns la faţa locului, cu acceptul tuturor membrilor comisiei, dat fiind faptul că ședința este una publică, șefa Direcției Economice, Smaranda Haracicu, a anunțat că presa nu poate lua parte și că merge să denunțe problema la secretarul primăriei, Ioan Cojocari. Haracicu a revenit în circa cinci minute anunţând că reporterul PRESSALERT.ro trebuie să părăsească sala la ordinul primarului Nicolae Robu, care a decretat că „şedinţa este una privată”. După ce membrii Comisiei de buget au reiterat că este dreptul lor să invite pe cine doresc la comisie și că presa poate rămâne, Haracicu a renunţat.

Primul care a vorbit a fost şeful consiliului de cartier Plopi, care a atras atenţia că actuala administrație nu ține cont de doleanțele cetățenilor și că planurile de dezvoltare se fac fără consultarea cetățenilor, astfel că unele proiecte nu sunt în acord cu ceea ce doresc beneficiarii.


I-au urmat acestuia la microfon alţi doi vorbitori care au acuzat că primăria nu investeşte în proiecte de reparaţii pentru străzi, că nu se construiesc terenuri de sport sau cămine pentru vârstnici. Participanţii au avut practic un discurs identic acuzând că deşi de patru ani de zile depun aceleaşi proiecte, aceastea sunt ignorate de administraţia locală. Trebuie spus că pe vremea vechii administraţii şedinţele cu consiliile de cartiere aveau loc înainte de întocmirea bugetului şi că propunerile cetăţenilor erau preluate şi analizate, iar mai apoi, în funcţie de fonduri erau puse în practică. Astăzi însă toţi participanţii s-au plâns că cereri depuse în anul 2012 la Primăria Timişoara nu au primit răspuns şi nici alocări financiare. Un alt participant a acuzat că haosul este cuvântul de ordine atunci când vine vorba de astfel de reuniuni, asta pentru că pe vremea vechii administraţii la astfel de întâlniri veneau primarul şi şeful Direcţiei Tehnice, care astăzi au absentat. Mai mult, un alt președinte de consiliu de cartier a acuzat și că în zona Behelea Retim refuză să ridice gunoaie, în schimb poliția locală aplică amenzi fără limite. Preşedinţii consiliilor Iosefin, Mehala şi cei din alte zone au atras atenţia că s-ar putea organiza într-o formă cu personalitate juridică pentru a veni cu solictări legitime, de care municipalitatea să țină cont.

Şcolile au fost şi ele în atenţia şefilor consiliilor de cartier care au cerut lucrări de reparaţii, căi de acces mai bune, dar şi izolarea liniilor de tramvai de zonele în care circulă copiii, pentru a evita accidente. Un alt participant le-a cerut membrilor comisiei să fie mai atenţi la calitatea lucrărilor făcute cu bani publici. În acest sens, consilierul local Dan Idolu le-a recomandat oamenilor să ia parte la recepţiile lucrărilor care se fac în cartiere. Același participant a cerut ca municipalitatea să aloce bani pentru repararea imobilelor primăriei, care reprezintă adevărate pericole publice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.