Primarul Robu, atac furibund la PRESSALERT.ro când a fost întrebat cum a...

Primarul Robu, atac furibund la PRESSALERT.ro când a fost întrebat cum a prelungit contractul Retim. Cum a încercat să-şi justifice semnătura

1
DISTRIBUIȚI

 

nicolae robu pressalert 3

O nouă criză de nervi a primarului Nicolae Robu la adresa PRESSALERT.ro, astăzi, pe tema Retim. Vă reamintim că site-ul nostru a dezvăluit că primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a prelungit în mod ilegal contractul de concesiune a serviciilor de salubritate încheiat cu SC Retim Ecologic Service SA, ulterior compania plătindu-i abonamentul pentru telefonul mobil și cumpărând un Mercedes de 74.000 euro pe care edilul în folosește gratuit, fiindu-i asigurate toate cheltuielile de exploatare. În 2006 a fost semnat, între Consiliul Local Timișoara și firma Retim contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare a localității, valabil până în 8 august 2014. Prin hotărârea 211 din 14 iunie 2011, Consiliul Local Timișoara a modificat mai multe articole din contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare a localităților, semnat în 2006, după ce s-a stabilit că Retim va realiza stația de compostare uscată până la data de 1 februarie 2014.

În 28 ianuarie 2014, primarul Nicolae Robu a semnat cu Retim actul adiţional prin care a fost prelungit contractul de concesiune până la data de 4 august 2018, documentul fiind semnat în mod ilegal, după cum a scris, în premieră, site-ul pentrutimisoara.ro.


Actul adiţional nu are la bază o hotărâre de consiliu local, aşa cum s-a întâmplat în cazul tuturor modificărilor de la contract, ci este doar asumarea primarului, în numele Consiliului Local Timişoara, de prelungire a contractului, invocându-se la modul general hotărârea din 2011.

Astăzi, Nicolae Robu a fost întrebat de unul din jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă dacă este adevărat că acel contract cu Retim a fost semnat fără acordul CLT. Primarul a răspuns că „dumneavoastră vă răspund pentru că vă consider jurnalist, cum îi consider pe majoritatea celor prezenţi aici. Este hotărâre de consiliu local, nu trebuie decât văzută. Sigur că totul este perfect legal. Îşi fac unii iluzii să găsească ilegalităţi pentru că trebuie să justifice banii mulţi pe care îi primesc şi îşi fac iluzii, dar nu au nicio şansă, mai bine ar da banii la casele de copii, la casele de bătrâni ar putea face alte acte de caritate decât să dea unora care au cinci vizualizatori la o emisiune fără niciun rezultat, numai aceeaşi prostie repetată la infinit zi de zi. Eu nu ştiu cine sunt cei la care m-am referit, dar dacă cineva din sală se simte…”. Ulterior, când reporterul PRESSALERT.ro i-a cerut să indice numărul HCL-ului, Robu a replicat „nu sunteţi jurnalistă în ochii mei, vă rog, vă tolerez aici, dar în ochii mei nu aveţi nimic în comun cu jurnalismul”.

1 COMENTARIU

  1. daca potrivit legii 215/2001 primarul este doar invitat la sedintele consiliului local indraznesc sa ridic urmatoarele intrebari:
    – Cum se realizeaza aceasta invitatie sau daca procedural se realizeaza o asemenea invitatie? Care ar fi actul de invitatie a primarului la sedintele de plen ale CLMT?
    – Daca este invitat care este prevederea legala sa-i permita in aceasta calitate sa cenzureze accesul unor persoane la sedinta de plen in conditiile in care aceste sedinte sunt in principiu publice?
    Atitudinea lui Robu in calitatea sa de primar echivaleaza in multe situatiicu abuzul de autoritate a functiei detinute!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.