Un salon al Spitalului Municipal Timișoara arată ca-n Occident, după ce mai...

Un salon al Spitalului Municipal Timișoara arată ca-n Occident, după ce mai mulți oameni cu suflet mare s-au mobilizat

0
DISTRIBUIȚI

bolnav

Un salon al Spitalului Municipal Timișoara, dar și holul unei secții, arată ca-n Occident. Asta după ce Ordinul Cavalerilor Templieri s-a decis să facă o faptă bună, și în acest an, pentru bolnavii internați în spitalele de stat din oraș. Astfel, a fost strânsă suma de 50.000 lei, bani care au fost investiți pentru a le oferi pacienților care ajung la Clinicile Noi condiții mai bune de cazare.

Prin urmare, astăzi a fost sfințit holul Clinicii de Chirurgie Toracică, dar și un salon al Secției de Cardiologie, care are, din această lună, și o baie proprie. „Într-un salon care este amenajat este mult mai ușor ca un pacient să se simtă în condiții mai bune, decât în condițiile anterioare, care erau destul de dificile. În salonul care a fost renovat nu aveam condițiile de baie separată, iar introducerea unei băi pentru pacienți a fost un lucru foarte bun. Celelalte condiții existau, nu poți să spui că actul medical a fost îngreunat din această cauză, dar pentru pacienți să aibă baia la salon este mult mai ușor”, a declarat Daniel Lighezan, șeful Clinicii de Medicină Internă de la Spitalul Municipal Timișoara. Potrivit medicului timișorean, în secția pe care o conduce ajung anual peste 2.000 de persoane. Clinica are șapte saloane și ar mai fi nevoie de modernizarea a încă patru.

12498442_10203905578799443_1415954560_n

Anul trecut, Ordinul Cavalerilor Templieri a renovat câteva saloane ale Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.


Membri ordinului au de gând să se implice și în viitor în astfel de proiecte caritabile. „Am făcut toată această parte de primire și la etaj un salon de la cap la coadă, unde am reușit să construim și o baie. Noi am venit acolo unde a fost nevoie. În continuare, cu ajutorul divinității, vom încerca să facem ceva și la o maternitate din Timișoara. Ne dorim foarte mult să construim câteva camere de rugăciune, unde atât pacienții cât și aparținătorii să-și poată găsi liniștea de care au nevoie”, spune Costel Paulescu, comandant al Cavalerilor Templieri Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.