Una dintre cele mai de succes producții teatrale, cu Horațiu Mălăele în...

Una dintre cele mai de succes producții teatrale, cu Horațiu Mălăele în rol principal, ajunge la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

mascariciul

La sfârşitul acestei luni, Horaţiu Mălăele revine la Timişoara cu unul din spectacolele sale care au cucerit publicul, punând încă o dată în evidenţă talentul extraordinar al îndrăgitului actor, cât şi calităţile sale regizorale. Spectacolul „Măscăriciul” de A.P. Cehov, a devenit, şi graţie interpretării actorilor Horaţiu Mălăele în rolul lui Vasili Vasilici Svetlovidov şi Niculae Urs în cel al lui Nikita Ivanici, un eveniment teatral memorabil pentru iubitorii de teatru, un spectacol amuzant în care Mălăele are prilejul de a-şi pune în valoare întregul talent artistic, evoluând pe linia fragilă şi aproape imperceptibilă dintre tragedie şi parodia ei, dintre comedie şi caricatura ei, dintre geniu şi cabotin, căci delicateţea sa nativă îl împiedică să fie vanitos şi îl sileşte să se ia în râs. El este Măscăriciul, adevăratul actor, iar cântecul său de lebădă este o arie a bufonului. Este totodată o lecţie de actorie, căci Sufleurul, interpretat de Niculae Urs, a fost atras de Măscărici într-o aventură a creaţiei pitorească, mizerabilă şi înduioşătoare a deosebirii dintre artist şi omul de rând, care ştie pe dinafară nenumărate roluri şi, încălzit de vodcă, încearcă să le şi interpreteze.


Horaţiu Mălăele dezvăluie prin acest rol o ipostază a vulnerabilităţii artistice mai puţin cunoscută, în timp ce Niculae Urs reuşeşte un rol de mare delicateţe şi sensibilitate. Cei doi actori joacă scene care sunt mici bijuterii teatrale, cu replici captivante, schimbări de decor, bârfe, pasaje din monologuri celebre sau secvenţe poetice din roluri jucate sau doar visate, toate la un loc alcătuind momente speciale regizate şi interpretate cu sensibilitate, care reprezintă fundamentul pe care a fost construit întreg spectacolul. Amestecul de sfârşit de lume şi început de alta, spovedania sinceră şi totală, introspecţia până în străfundul fiinţei, împletită cu ironia, ludicul, iritarea şi gesturi din cele mai diferite se păstrează pe toată durata spectacolului, care conturează sentimentul devastator al inutilităţii ca artist şi om, iluzia că fără măscărici teatrul moare, iluzie fără de care actorul nu se poate sui pe scenă.
Reprezentaţia spectacolului „Măscăriciul” la Timişoara va avea loc în 29 februarie, de la ora 19,00, pe scena operei timişorene, iar biletele s-au pus deja în vânzare la agenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.