Universitatea de medicină din Timișoara va trebui să răspundă acuzațiilor de PLAGIAT...

Universitatea de medicină din Timișoara va trebui să răspundă acuzațiilor de PLAGIAT care vizează doctoratul lui Cristian Bușoi. Ce întrebări are profesorul care a făcut sesizarea

0
DISTRIBUIȚI

PNL14 robu busoi

Universitatea de Medicină ”Victor Babeș” Timișoara a început investigarea suspiciunilor de plagiat din teza lui Cristian Bușoi, în urma sesizării unui reprezentant al Societății Academice din România. Profesorii universitari de la Timișoara trebuie să stabilească nu numai dacă teza de doctorat a lui Cristian Bușoi, ”Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție”, susținută aici, este plagiat sau nu, dar mai trebuie și să răspundă la câteva întrebări.

”Pe lângă suspiciunile de plagiat, aduc în atenția Comisiei de Etică și următoarele chestiuni: 1.) Teza, redactată pe doar 128 de pagini, cu text scris la 1,5 rânduri, întrunește condițiile minime necesare pentru dobândirea titlului de doctor în științe? 2.) Care este contribuția originală a autorului în acest domeniu științific?  3.) Tema cercetată se înscrie în domeniul științific medicină? 4.) Au fost respectate toate procedurile legale la admitere, prezentarea referatelor, rapoartele lunare de activitate etc.


până la susținerea publică a tezei?”, arată conf. univ. dr. Marius Diaconescu, de la Societatea Academică din România, coordonatorul proiectului Coaliția pentru Universități Curate. Potrivit portalului România Curată, oficialii de la UMF ”Victor Babeș anunță că ”au început demersurile de soluționare a cererilor formulate, potrivit regulamentelor în vigoare ale UMFVBT”.

Reamintim că sesizarea comisiei de etică a fost făcută în contextul în care, pe 5 februarie, în presă a apărut un articol referitor la un posibil plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Cristian Bușoi.

Europarlamentarul care va candida la primăria Capitalei, și-a început ascensiunea politică la Timișoara unde a deținut funcția de președinte al tineretului liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.