Varujan Vosganian, declaraţii CONTRADICTORII pe tema candidatului ALDE la Primăria Timişoara. Cu...

Varujan Vosganian, declaraţii CONTRADICTORII pe tema candidatului ALDE la Primăria Timişoara. Cu cine se poartă discuţii şi când se va lua decizia

0
DISTRIBUIȚI

varujan vosganian petru ehegartner

ALDE Timiş încă nu are candidat pentru Primăria Timişoara la alegerile din 2016. Deşi suntem aproape la jumătatea lunii ferbruarie, formaţiunea încă se afle în negocieri şi tratative.

În ciuda alianţei cu PSD pe care ALDE o are de ceva timp, formaţiunea e decisă să meargă singură în alegeri, pentru că, spunea recent preşedintele Călin Popescu Tăriceanu în cadrul unei vizite la Timişoara, ALDE trebuie să vadă exact ce scor poate obţine fără alianţe. Decizia lui Tăriceanu era motivată prin faptul că la momentul de faţă ALDE e singurul partid liberal din România.

Senatorul ALDE Varujan Vosganian a fost astăzi prezent la Timişoara, acolo unde a oferit o serie de informaţii neclare cu privire la strategia ALDE pentru alegerile locale.


Despre negocierile purtate cu consilierul independent Adrian Orza, Vosganian a declarat că „ar fi cel puţin nepoliticos din partea noastră să angajăm discuţiile cu domnul Orza în lipsa domniei sale. Cât despre deschiderea ALDE atunci când s-a încheiat protocolul între PC şi PNL, a fost stabilit că cei care au funcţii au drept de preemţiune pentru ele. Atunci am ridicat chestiunea noilor veniţi, atunci s-a mers pe ideea că noi veniţi vor intra şi ei în competiţie cu membrii existenţi”.

Termenul limită avansat pentru anunţarea unui candidat pentru Primăria Timişoara este luna martie. Deşi au existat mai multe speculaţii cum că între PSD şi ALDE se poartă negocieri pentru un candidat comun la Primăria Timişoara, Vosganian a explicat că „dacă protocolul o permite, vom face nişte calucule şi e posibilă şi aceasă variantă. Ar fi hazardat să ne axăm acuma pe discuţii care ar putea să descurajeze o anumită candidatură. (…) Rămânem la această idee, că avem candiatul nostru, că protocolul nostru e chestiune de optim economic, că optimul economic ne va da cea mai bună soluţie pentru toate judeţele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.