VIAȚĂ după MOARTE Organele unui tânăr de 27 de ani din Timișoara...

VIAȚĂ după MOARTE Organele unui tânăr de 27 de ani din Timișoara au salvat trei vieți, printre care și cea a unui om cu inimă artificială. Ce operație în premieră națională a avut loc la Târgu Mureș

0
DISTRIBUIȚI

operatie-640x480

O operație în premieră națională a avut loc, astăzi, la Târgu Mureș. Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant au realizat un transplant de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială. Cordul a sosit de la Timișoara, în această dimineață, cu un elicopter SMURD. Inima a fost prelevată de la un tânăr de doar 27 de ani, care a intrat, în urmă cu două zile, în moarte cerebrală. În total, organele bărbatului au salvat trei vieți.

Ovidiu Bedreag, șeful Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara, ne-a declarat că tânărul a fost găsit căzut pe stradă.


“Pacientul suferea de epilepsie, a căzut cu o criză convulsivă. A ajuns la spital cu un traumatism cranio-cerebral, în comă profundă. S-a intervenit chirurgical, șansele lui de supraviețuire erau minime. În urmă cu două zile a intrat în moarte cerebrală, iar familia și-a dat acordul pentru prelevarea de organe”, a explicat medicul Ovidiu Bedreag.

Operația de prelevare de organe a început noaptea trecută. Inima tânărului de 27 de ani a ajuns la Târgu Mureș, iar rinichii la Cluj-Napoca. Este prima operație de prelevare de organe realizată în acest an la Spitalul Județean Timișoara.

Potrivit Agerpres, operația de transplantare a cordului prelevat la Timișoara primului pacient român care a avut implantat o inimă artificială a decurs normal. Intervenția a durat aproximativ cinci ore. Inima prelevată de la tânărul din Timișoara a ajuns la un bărbat de 45 de ani din Suceava, cu insuficiență cardiacă severă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.