VICTORIE cu Dinamo ce putea fi mai valoroasă pentru BC SCM Timișoara....

VICTORIE cu Dinamo ce putea fi mai valoroasă pentru BC SCM Timișoara. Cum au reușit ”leii” să revină împotriva bucureștenilor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1763353089">

bc timisoara dinamo (1)

În premieră în noul sezon ”Leii din Banat” au reușit să obțină două victorii una după alta. După succesul important de la Mediaș, BC SCM Timișoara a trecut și de Dinamo, scor 82-77. Baschetbaliștii alb-violeți, în frunte cu coșgheterul Dalibor Djapa, au reușit să răstoarne o situație nefavorabilă după prima parte.

Timișorenii nu au început deloc bne jocul cu alb-roșii. După ce au avut 2-0 s-au văzut conduși la nouă puncte diferență. Diferența a crescut și la 11 în favoarea bucureștenilor iar primul sfert se încheia cu scorul de 12-20. Nici în sfertul 2 BCT nu a strălucit, dar a reușit să recupereze trei puncte (20-17). Finalul acestei pătrimi și startul reprizei a doua a fost de senzație pentru gazde, ținând cont de problemele din ultimul timp. Elevii lui Nenad Mandic au recuperat de la -6 și au ajuns la +8, deci un run de 14-0 concluzionat prin trița lui Dundjerski. În același sfert în care apărarea a rezistat și atacul a strălucit, bănățenii au ajuns la 11 plus. Ultima pătrime a început de la 63-53 pentru BC Timișoara. Când mai erau trei minute de joc dinamoviștii s-au apropiat periculos la patru puncte distanță și au părut ușor împinși ”de la spate” spre revenire. Până la urmă însă, deși Dinamo a avut doar -2 când mai era un minut bun de jucat, noii alb-violeți nu s-au înecat la mal.

Ce-a de-a treia selecție din acest sezon la BCT pare să dea roade. Din păcate în aceeași rundă a 19-a, următoarea clasată, BCMU Pitești, a obținut o victorie surprinzătoare în fața Clujului și și-a păstrat astfel distanța de un punct avans în fața ”leilor”, aflați tot pe 11 din 12.

Pentru BC Timișoara s-a evidențiat azi Dalibor Djapa în mod special. Sârbul a fost coșgheter cu 26 de puncte. Dintre colegii săi marcatori a fost urmat de: Dundjerski (21 puncte), Veselinov (12), Jeremic (11), Zivanovic, Milencovici (5) și Toth (2). Cel mai bun marcator al lui Dinamo a fost Sutalo (22 de puncte), urmat de Marinov, autor al unui double double (20 puncte, 10 recuperări).

”Am spus că Dinamo e o echipă puternică, nu e ușor să joc contra unor asemenea echipe. Ne-am pregătit să-i blocăm sub coș, dar în prima repriză am intrat în jocul lor. Pozițional… nu putem juca astfel cu ei. În partea a doua am jucat altceva, am meritat victoria. În principal prin energia acestor băieți. În acest moment e o victorie importantă pentru noi. Nu le-am spus nimic special la pauză, le-am spus că trebuie să alerge, să muncească mai mult, așa cum am discutat înaintea partidei”, a declarat la final Nenad Mandic, tehnicianul lui BC SCM Timișoara.

”E o echipă bună Dinamo, în prima parte nu am fost pregătiți, ei și-au făcut jocul. În partea a doua am corectat, am jucat mai bine defensiv… Fiecare din echipă poate marca, e bine că am câștigat. Încă încerc să mă acomodez cu arbitri, cu echipa. Nivelul e bun. E superior celui din Bulgaria”, a spus și bulgarul Veselin Veselinov.

Peste doar trei zile BC Timișoara joacă pe terenul Energiei, sâmbătă, de la ora 20.

Foto: Adrian Pîclișan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.