Victorie LA MUSTAȚĂ pentru BC Timișoara în derby-ul codașelor. Ce a acuzat...

Victorie LA MUSTAȚĂ pentru BC Timișoara în derby-ul codașelor. Ce a acuzat la final tehnicianul lui Gaz Metan

0
DISTRIBUIȚI

bct gaz (2)

Succes important pentru BC SCM Timișoara în a doua rundă de play out. După eșecul de la Galați bănățenii s-au revanșat la capătul unui meci foarte strâns în fața ”lanternei” Gaz Metan Mediaș. Scorul final, 86-84, a fost stabilit de Dalibor Djapa cu 15 secunde înainte de expirarea timpului regulamentar, timișorenii scăpând apoi fără coș pe sirenă.

După vizitarea ”Nașului” Phoenix, ”leii” și-au întâlnit ”finii” de la Mediaș. Lupta a fost însă mult mai strânsă de această dată. Primul sfert a fost câștigat la limită de gazde: 16-14. Oaspeții au trecut în avantaj o scurtă perioadă de timp în sfertul 2, dar Jeremic și compania au revenit până la pauză. Gazul a avut +3 după o fază discutabilă, antisportiv la Veselinov plus ”tehnic” la Mandic. Imediat Solopa de la vizitatori a fost și el sancționat pentru un fault antisportiv și balanța s-a reechilibrat. BCT a avut 44-40 la pauză.

Nu a fost suficient pentru liniștea alb-violeților. Chiar dacă aceștia ”au mers” la 69-60 în a treia pătrime. În sfertul al patrulea Warren a pus neinspirat mâna pe propriul panou și Mediașul a egalat la 74. Apoi Navickas, triță, și-a dus echipa pe plus. Finalul avea să fie, ca altădată, cu emoții. ”Zmeul” Drăgușin a fost pus însă la colț după a cincea greșeală personală după ce Milencovici a fost primul ”expulzat”.


Oaspeții au rămas pe final însă și fără Solopa. Ultimul minut s-a jucat care pe care, cu BCT-ul având un pas în față. Până la urmă coșul lui Djapa, de lângă un Graham căzut ușor, a fost decisiv și alb-violeții au reușit să păzească avansul fragil spre bucuria tribunei.

Cel mai bun marcator al gazdelor și MVP-ul jocului a fost Mladen Jeremic, cu 31 de puncte. BCT a mai punctat prin: Djapa (13 pt.), Warren (2), Dundjerski (11), Milencovici (7), Veselinov (8), Toth (8) și Zivanovic (6). La Gaz Metan s-a remarcat Paul Graham III cu 16 puncte, urmat de Navickas (14).

Mediașul e ținut pe ultimul loc, cu doar trei succese. De partea cealaltă BC Timișoara trece momentan peste Pitești prin al șaselea triumf stagional, dar piteștenii pot reveni pe 10 după meciul din această seară cu Dinamo, unde erau conduși în sfertul 4. Pentru timișoreni urmează un nou meci acasă, chiar cu formația bucureșteană, vinerea viitoare de la ora 18.

”Le-am spus băieților că va fi un meci foarte greu, unul de a fi sau a nu fi pentru Mediaș… E o victorie foarte importantă, decisă în ultimele minute. Poziția adversarului nu e realistă, au jucători foarte buni și sunt satisfăcut de acest joc… Am avut urcușuri și coborâșuri, nu e ușor să schimbi jucătorii români cu străini, am făcut faulturi, nu ne așteptam oricum la un meci ușor. Puteam încheia jocul mai rapid, am făcut greșeli stupide. De aceea nu e ușor cu rotația”, a declarat tehnicianul ”leilor” Nenad Mandic.

Vina (și) pe arbitri

De partea cealaltă fostul jucător al lui Elba, Mihai Popa, era extrem de dezamăgit. ”Îmi felicit echipa pentru modul cum a luptat. Am făcut mai multe greșeli, trebuie să ni le asumăm, din păcate pentru noi BC Timișoara a câștigat două puncte, probabil trebuie să câștigăm următoarele meciuri, toate… Nu știu de ce acești arbitri continuă să dea în jucătorii români de parcă ei sunt artizanii acestui joc. Sunt multe aspecte, o să analizăm. Noi ne penalizăm jucătorii, ce să facem când nu depindem de noi. Asta nu ia din meritele echipei din Timișoara”, a spus Mihai Popa, antrenorul lui Gaz Metan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.